Waar ben je naar op zoek?

Inspiratieplatform voor spiritualiteit, gezondheid en bewustwording

Geplaatst: 31 augustus 2024

Mars in Kreeft 4 september t/m 1 november 2024: een uitdagende, emotionele periode

Op 4 september 2024 verschuift de mannelijke planeet van actie en vuur naar het vrouwelijke en emotionele waterteken Kreeft tot 1 november. “Dit zijn twee compleet tegenstrijdige energieën en dit kan jou uit balans brengen,” zegt Lisa Ensing. Lees in dit artikel wat jij gaat merken van deze kosmische energie in september 2024.

Deze periode kun je het misschien moeilijk vinden om op een constructieve en assertieve manier voor jezelf op te komen.

De energie van Mars

Mars is de planeet van actie, passie, seks en vuur. Mars zorgt ervoor dat je in actie komt en laat ook zien hoe je in actie komt. Mars staat voor drijfkracht, vastberadenheid en mannelijke energie. Mars laat ook zien hoe je voor jezelf opkomt en hoe assertiviteit zich uit. In welk teken Mars staat, laat zien hoe deze actiegerichte energie zich uit op dat moment.

De energie van Kreeft

Kreeft is één van de meest gevoelige en emotionele tekens van de dierenriem. De schaduwkant van Kreeft is dat dit waterteken kan verdrinken in emoties en zich een slachtoffer kan voelen. Aan de andere kant is Kreeft een meester in emoties en kan het teken ontzettend emotioneel intelligent zijn. Kreeft wordt vaak als de moeder van de dierenriem gezien en is een echt familiemens. Dit kan om biologische familie gaan maar ook om vrienden. Kreeft is de lijm van de vriendengroep. Verder is Kreeft creatief, intuïtief, liefdevol, vriendelijk en fantasierijk.

Mars in Kreeft 4 september 2024

Mars in Kreeft is één van de meest uitdagende posities voor Mars om in te staan. De vuurplaneet wil gáán en dat is niet waar watertekens voor staan. Daarnaast is Kreeft van de drie watertekens het meest uitdagend voor Mars. Kreeft is meer passief en soms zelfs passief agressief terwijl Mars juist op actie ingesteld is.

Let hierop…

Deze periode kun je het misschien moeilijk vinden om op een constructieve en assertieve manier voor jezelf op te komen. Je kruipt misschien liever terug in je schulp. Je probeert je groot te houden en conflicten uit de weg te gaan maar bent ondertussen snel van slag en blijft doorkibbelen wanneer iets je niet zint. Je emoties verblinden misschien je blik en je ziet beren op de weg. Pas ook op voor jaloerse gevoelens aangezien Mars in Kreeft jaloezie in de hand kan werken.

Positieve kanten van deze energieën

Aan de andere kant kun je deze periode zeer beschermend voelen over de mensen die je liefhebt en geef je extra aandacht aan je familie. Je vindt het misschien fijn om extra voor mensen te zorgen en voelt je vastberaden om er voor ze te zijn. Je laat wat meer weten aan de mensen om je heen hoe je ze waardeert en bent extra loyaal. De mensen om je heen voelen de liefde die je ze geeft. Andere positieve punten aan deze energie is dat je emotionele diepgang opzoekt en voelt om door problemen van de afgelopen tijd te werken.

Verder kun je je deze periode ontzettend creatief voelen en daarin actie ondernemen. Ook je intuïtie kan deze periode extra sterk zijn en dankzij de actieve energie van Mars onderneem je actie op basis van je intuïtie.

Wanneer je in deze periode trouw blijft aan je emoties, goed luistert naar je intuïtie en innerlijke grenzen, je fantasie en de liefdevolle gevoelens volgt dan hoeft de conflicterende energie jou niet uit balans te brengen.

Complexe emoties

Complexe emoties

Mars in Kreeft is hét moment om dieper in je emoties te duiken en je emotionele intelligentie te vergroten. Wat voel je en wat zit er achter deze emoties? Pete Walker laat in Complexe emoties zien hoe we op een gezonde manier kunnen reageren op de emoties die we liever vermijden en onderdrukken omdat ze pijnlijk, negatief en ontwrichtend zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:


Tags: , , ,

Geplaatst:

Engelenboodschap september 2024: dit wil vrouwelijke aartsengel Freedom jou vertellen

De zwoele nazomeravonden in september zijn een waar genot en geven nog een beetje extra vrijheid na de drukte van de zomer. Aartsengel Freedom heeft je een belangrijke boodschap over vrijheid te vertellen. In dit artikel lees je de boodschap van De vrouwelijke aartsengelengechanneld door Calista, voor september 2024.

Wie is vrouwelijke aartsengel Freedom?

De naam van archeia Freedom is afgeleid van het Oud-Noorse woord freyja, dat ‘liefhebben’ betekent. Ze werkt via de Oranje Lichtstralen van acceptatie, mededogen en begrip, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Jeremiël.

Vraag Freedom om je te helpen bij…

Gevoelens van schaamte; respect; verdringing; je opnieuw seksueel en sensueel verbinden; genot; terugblikken op je leven; vreugde; vergeving; innerlijke vrouwelijke verwondingen en verhalen helen.

De boodschap van Freedom:

Vrijheid bestaat niet buiten jou. Vrijheid bereik je niet door iets externs zoals een gigantisch banksaldo of je zielsverwant vinden, want vrijheid was altijd al van jou! Je ervaart dit pas als je beseft dat je genoeg bent.

Je hoeft niets toe te voegen of te verwijderen om vrij te zijn. Integreer deze waarheid door eenvoudigweg je waarde te erkennen en tot uitdrukking te brengen.

Fragment uit De vrouwelijke aartsengelen

De vrouwelijke aartsengelen

De vrouwelijke aartsengelen

Wat hebben Freedom en de andere vrouwelijke aartsengelen je nog meer te zeggen? In het rijk geïllustreerde 'De vrouwelijke aartsengelen' introduceert Calista de archeiai die hier zijn om je te helpen je engelenkracht te gebruiken en je eigen hemel op aarde te creëren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:


Tags: , , ,

Geplaatst:

Tarot & de page van Bokalen: wat wil deze kaart jou vertellen?

De page van Bokalen (of Schildknaap van Kelken) is een kaart vol gevoel, inlevingsvermogen, creativiteit en magie. “Verbeeldingskracht maakt dat deze page altijd op zoek is naar de magie in het leven,” zegt tarotexpert Imke Verhaeren. In dit artikel vertelt ze je alles over de Page van Bokalen.

Deze personen leven heel erg in het moment en vullen dat aan met hun gevoelservaringen uit het verleden.

Wat een echt goede acteur maakt, denk ik, is het inlevingsvermogen in gevoelens. Pas wanneer je werkelijk gelooft, dat de betreffende persoon het verdriet, liefde, boosheid, noem maar op voelt, ga je helemaal mee in het verhaal. De page of schildknaap van Bokalen of Kelken is zo’n persoon.

De Hofarcana

Page van Bokalen (of schildknaap van Kelken) is een zogenoemde Hofarcana of Koninklijke Arcana. De Hofarcana vormen een ander deel van het tarotdeck dan de Grote of Kleine Arcana. Het zijn richtinggevende kaarten ofwel ze geven het (al dan niet goede) voorbeeld. Maar vooral zijn het persoonlijkheden die we in onszelf of in anderen kunnen herkennen. Karakters met krachten, valkuilen, allergieën en uitdagingen.

Belangrijk om rekening mee te houden is, dat hoewel de kaarten soms mannen, vrouwen, kinderen of volwassenen tonen, dit niet per se het geslacht of de leeftijd bepaald. Man of vrouw is een verwijzing naar het mannelijke of vrouwelijke in de mens. Jong of oud een verwijzing naar de geest en mate van bekwaamheid of ervaring.

Verbeeldingskracht

Wat direct opvalt bij deze kaart is dat er uit de bokaal een visje opspringt. Het heeft iets magisch en sprookjesachtig. Vooral omdat de page er direct naar kijkt alsof hij met het visje in gesprek is. Dit symbool vertelt ons dat de page van Bokalen een grote verbeeldingskracht heeft en dat werkt door op verschillende gebieden.

Deze personen hebben in de eerste plaats een zeer creatieve geest, die zich meestal op creatieve wijze uit. Ze kunnen zich met hun verbeeldingskracht ook goed inleven in andermans emoties. Hierdoor weten ze heel goed de aandacht en ruimte te bieden voor anderen om die emoties te uiten. Verbeeldingskracht maakt dat deze page altijd op zoek is naar de magie in het leven. Waardoor het vaak heel positieve en interessante karakters zijn waar je graag bij in de buurt bent.

Val niet stil

De houding van de page is gericht op de rechterkant van de kaart en lijkt te draaien naar de voorkant (of andersom). Rechts (voor de tarotlezer) is in de tarot het verleden, naar voren gericht verwijst naar het heden en links is de toekomst.

De page is gericht op verleden en heden. Hij lijkt tussen die twee in te dansen terwijl zijn blik gericht is op het visje uit zijn verbeelding. Deze personen leven heel erg in het moment en vullen dat aan met hun gevoelservaringen uit het verleden. Daardoor kan het voorkomen dat ze vergeten dat er ook nog een toekomst is.

Een toekomst die soms praktische acties en planning vraagt. Het gevaar is dan dat zij met het voorbijgaan van het moment stilvallen en dus meer geleefd worden dan hun eigen leven te leiden. Alsof de acteur na het spelen van zijn rol, niet meer weet wat te doen.

Allergie voor stilstaand water

Het decor achter de page toont golvend water. Water is het element van het gevoel en de emoties en deze golven tonen dat er voor de page het hele spectrum aan gevoel aan bod mag komen. Zowel de hoogte- als de dieptepunten. Dit is hoe deze personen zich verbinden met de wereld om zich heen door aan te haken op al die mooie gevoelens.

Een beetje drama af en toe houdt de gemoederen warm. Sleur, die emotionele flatliner, is dus ‘letterlijk en figuurlijk’ fataal voor de page van Bokalen. Daar kan hij helemaal niets mee en het maakt de page rusteloos, waardoor hij de neiging kan hebben om dan maar drama te creëren. Ook al is er geen reden toe.

Uitdagend podium

De achtergrond van deze kaart is een toneel en de page staat op het podium. Deze personen hebben ‘publiek’ nodig. Niet zo zeer voor het applaus of de erkenning, maar voor de verbinding. Ze willen de magie die zij zien, de creaties die ze maken en de beelden die ze hebben, delen met anderen om te helpen, te entertainen, te steunen, te genieten.

Dat publiek is er niet altijd. Of de gewenste reacties blijven uit. De uitdaging voor deze personen is dan om dicht bij hun eigen gevoelens en beelden te blijven. De page van Bokalen mag onthouden dat hij (of zij of vul maar in) in de eerste plaats op het podium staat om iets te delen vanuit zichzelf. En dat altijd geldt ‘hoe persoonlijker, hoe universeler’. Met andere woorden, er is altijd iemand die zich verbonden voelt en geraakt wordt, ook al zie je dat niet direct.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Leer de andere kaarten uit de tarot op een praktische en intuïtieve manier dankzij 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over tarot:


Tags: , , ,

Geplaatst: 29 augustus 2024

Weekhoroscoop 31 augustus tot 7 september 2024: nieuwe maan in Maagd & Pluto retrograde

Op 3 september 2024 staat de nieuwe maan in Maagd. Wat we deze week ook voelen is dat op 1 september 2024 de planeet Uranus t/m 30 januari 2025 retrograde gaat lopen in Stier en op 2 september 2024 loopt de planeet Pluto retrograde voor allerlaatste keer het sterrenbeeld Steenbok in. Astroloog Irma van der Wijk vertelt je er alles over in de weekhoroscoop.

De nieuwe maan in Maagd vraagt aan ons: hoe waardevol voel jij je? Wat betekent innerlijke rijkdom voor jou? Heb je nieuwe ideeën om op een andere en nieuwe manier je financiële positie te veranderen? Dankzij de nieuwe maan in Maagd wil je de zaken eerst van alle kanten bekijken voordat je tot handelen overgaat en als je eenmaal reageert dan is het weloverwogen en goed doorvoeld.

Astroloog Irma van der Wijk vertelt meer over de betekenis van de nieuwe maan in Maagd, Uranus retrograde en Pluto die weer Steenbok ingaat.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke Jaarhoroscoop voor 2024-2025? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: Irma van der Wijk

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Wil je leren hoe je kunt werken met de unieke energieën van de maan?
  • Krijg inzicht en wijsheid van maanexpert Yasmin Boland in 41 video’s.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

 


Tags: ,

Geplaatst:

Maandhoroscoop september 2024: wat staat er voor jou in de sterren?

September 2024 is astrologisch gezien een roerige maand maar biedt ook ontzettend veel kansen. Veel sterrenbeelden vinden financiële overvloed, zolang ze weten wat ze waard zijn. “September 2024 vraagt van je dat je een stapje verder gaat en dat je weet wat je waard bent. Sta jezelf ook toe om risico’s te nemen en te geloven dat je niets dan het beste verdient,” zegt astroloog Kate Rose, auteur van De kosmische liefdesgids in de maandhoroscoop van september 2024.

Weten wat je waard bent trekt overvloed aan.

De astrologische energie van september 2024

Weten dat je het waard bent dat al je dromen uitkomen, helpt om een trilling van aantrekkingskracht te creëren. Hetzelfde geldt voor geluk: voelen en geloven dat je geluk hebt, helpt om diezelfde energie uit te stralen.

September 2024 vraagt van je dat je een stapje verder gaat en dat je weet wat je waard bent. Sta jezelf ook toe om risico’s te nemen en te geloven dat je niets dan het beste verdient in elk facet van het leven. Door je te richten op je eigen energie als september 2024 begint, kun je je realiseren hoeveel macht je hebt over wat je aantrekt in je leven – zodat je meer succes, rijkdom en zelfs die tweede kansen van het lot kunt manifesteren.

Uranus, Plutro retrograde Mars in Kreeft

September 2024 begint met Uranus retrograde in Stier en Pluto retrograde in Steenbok op zondag 1 september. Deze krachtige energie zal ervoor zorgen dat het lijkt alsof álles in één klap is veranderd wanneer de nieuwe maand start.

Dankzij Uranus retrograde kun je recente gebeurtenissen en kansen verwerken. Pluto retrograde in Steenbok roept je op om echt los te laten en een belangrijk hoofdstuk van je verleden af te sluiten. Deze retrogrades samen zorgen ervoor dat je voelt dat je een grotere vrijheid gaat ervaren. Mars in Kreeft op 4 september herinnert je eraan wat er het meest belangrijk is.

Maansverduistering

September 2024 is een maand vol doorbraken, vooral op financieel gebied. Deze maand zal ook een voorproefje geven van wat 2025 zal brengen tijdens de volle maan in Vissen en gedeeltelijke maansverduistering woensdag 18 september.

Hoewel officieel de eclipscyclus van Ram en Weegschaal nog loopt tot mei 2025, geeft deze gedeeltelijke maansverduistering in Vissen je een glimp van wat je volgend jaar en daarna kunt verwachten. Besteed veel aandacht aan de maansverduistering, vooral omdat Saturnus retrograde je inzichten geeft over waar je je tijd en energie in kunt investeren voor grootste beloningen. Het universum probeert altijd je bestemming aan je te openbaren en op momenten als deze kun je je misschien eindelijk realiseren hoe dicht je al bij het leven van je dromen bent.

Maandhoroscoop voor elk sterrenbeeld in september 2024

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: zondag 1 september 2024

Geluksthema: Innovatieve rijkdom

Het kan zijn dat je tijd nodig hebt om de logistiek van een bepaald idee te begrijpen, Ram, maar als je dat eenmaal doet – is alles mogelijk. In september zullen de financiën voor jou omslaan als je meer tijd krijgt om veranderingen te verwerken, evenals de recente ideeën die je hebt gehad om meer inkomen te genereren.

Spontane intuïtieve gedachten werken goed voor je, dus de energie die Uranus retrograde in Stier brengt op zondag 1 september zal je ook goed doen. Deze energie helpt je vooral om te plannen voor de financiële toekomst die je voor ogen hebt. Vergeet niet naar jezelf te luisteren en wees niet bang om een nieuw idee uit te proberen om de vooruitgang te boeken waar je op hoopt.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: zondag 1 september 2024

Geluksthema: Een tweede kans op vrijheid

Je krijgt écht een tweede kans op vrijheid, Stier. Deze tweede kans in je leven zal optreden als Pluto retrograde loopt in Steenbok op zondag 1 september. De komende maand gaat over het herkennen en accepteren van deze tweede kans op vrijheid, geluk en zelfs overvloed. Hoewel Pluto pas direct loopt op 11 oktober, mag je je nog steeds vrij voelen om noodzakelijke en belangrijke beslissingen te nemen.

Onthoud dat je kunt blijven dromen over je leven óf je kunt het gaan leven, Stier. Hoe ongemakkelijk het ook is om je spijt onder ogen te zien, in dit geval zal het je juist helpen je te realiseren wat je wilt. Dat is precies wat Pluto retrograde in Steenbok terug zal brengen in je leven. Een tweede kans verdient het echter te worden genomen. Het kan namelijk zo zijn dat je deze kans niet opnieuw ontvangt in dit leven.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: woensdag 18 september 2024

Geluksthema: Bereid je voor op succes

Je hebt gewerkt voor wat je wilt, Tweelingen, maar nu sta je op het punt om te zien waar al die ijver en inspanning je naartoe leiden. Sinds Saturnus door jouw huis van carrière beweegt, heb je er meer werk en zelfs tijd ingestoken om je voor te bereiden en je succes te verzekeren. Maar als de volle maan in Vissen staat en de gedeeltelijke maansverduistering plaatsvindt op woensdag 18 september, krijg je je kans om te zien of waar je naartoe gaat nog steeds is waar je wilt zijn.

Hoewel de reeks Vissen-eclipsen officieel pas in 2025 begint, kun je van deze gelegenheid gebruik maken om je opnieuw aan je doel te wijden, want welk pad je ook kiest, elk pad leidt tot succes. Het is ook belangrijk om nog niet op te geven of te stoppen zo lang dit proces duurt. Misschien komen de beloningen langzamer, maar je mag blijven geloven dat het het allemaal waard zal zijn!

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: woensdag 4 september 2024

Geluksthema: Volg je dromen

Je bent voorbestemd voor bijzondere dingen, lieve Kreeft, je moet alleen beginnen met het volgen van je dromen. Er is een actueel thema in je leven dat je aanmoedigt om jezelf prioriteit te geven boven alles en iedereen. Dit is niet omdat alleen jouw succes van belang is, maar omdat je het verdient om te weten dat je het leven leeft waarvoor je bestemd bent, en zolang je anderen op de eerste plaats zet, ben je dat misschien niet.

Mars gaat op woensdag 4 september naar Kreeft, waardoor je meer lef, vastberadenheid en zelfs het verlangen krijgt om actie te ondernemen voor je dromen. Mars is ongelooflijk motiverend, dus het is belangrijk dat je de keuze maakt om met deze energie te werken. Wat er verder ook aan de hand is, je mag besluiten dat jouw succes er toe doet en vooruit gaan, vooral als dat betekent dat je weer aan het werk gaat of zelfs een nieuw carrièrepad begint. Je verdient het om niet alleen succes te hebben, maar ook om te weten dat je je kosmische doel in dit leven eer aandoet.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: maandag 2 september 2024

Geluksthema: Onthoud je waarde

Het is tijd om een nieuw begin te omarmen, Leeuw, maar je moet ook onthouden wat je waard bent. De nieuwe maan in Maagd op maandag 2 september brengt een nieuw begin in je financiële leven en helpt je om meer te verdienen. Daarnaast trekt deze energie ook meer aan van waar je van droomt.

Maagd houdt enorm van plannen en dankzij de Mercurius retrograde in dit aardeteken moet het nu heel duidelijk zijn voor je wat er moet gebeuren om meer rijkdom aan te trekken in je leven. Je zult ook beginnen te zien dat het kennen van je waarde een belangrijke rol speelt in wat je in staat bent om te creëren. Weten wat je waard bent helpt je het vertrouwen te hebben dat je nodig hebt om grote stappen en zelfs risico’s in je leven te nemen, erop vertrouwend dat je ál het succes verdient waarvan je intuïtief voelt dat het voor jou bedoeld is. Zolang je een plan hebt voor je succes en nooit genoegen neemt met minder dan je verdient, zul je je eind september zeker rijker en gelukkiger voelen.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: donderdag 26 september 2024

Geluksthema: Succes is leuker als je samen bent

Het universum heeft geprobeerd om je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden, Maagd, en in september zul je dat eindelijk doen. Maar het gaat ook gepaard met de mogelijkheid om samen te werken voor een groter goed. Je zult een aanbod of kans krijgen die de kracht heeft om meer geld in je leven te brengen. Of het nu gaat om een huidige baan of een onverwachte investeringsmogelijkheid, het is belangrijk om te onthouden dat je dit niet alleen zult doen.

Concentreer je vaardigheden op netwerken of zelfs op het betrekken van je romantische partner bij je bedrijf, zodat je de steun krijgt die je nodig hebt om het succes te manifesteren dat je verlangt. Soms kun je denken dat het beter is om alleen aan een bepaalde droom te werken, maar dat is alleen maar omdat anderen je in het verleden in de steek hebben gelaten. Probeer een kans te wagen, niet alleen op jezelf, maar op de realiteit dat de juiste persoon in je hoek het verschil kan maken.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: woensdag 4 september

Geluksthema: Investeer in je leven

Dit is jouw leven, lieve Weegschaal, maar je moet beginnen te leven alsof het dat is. Je wordt uit je comfortzone gehaald door Jupiter in Tweelingen, wat betekent dat als je het goed doet, je leven er volgend jaar rond deze tijd heel anders uit zal zien. Maar het kan eng zijn om verandering te omarmen, vooral als je aarzelt om uit te vinden wat het omarmen van je bestemming echt betekent. Je wordt niet alleen aangespoord om te investeren in het leven dat je wilt leiden, maar je moet ook voor jezelf gaan kiezen.

Als Mars op woensdag 4 september terugkeert naar Kreeft, zul je meer energie en tijd in je carrière gaan steken. Deze energie is nauw verbonden met de overvloedige transformatie die Jupiter in Tweelingen in je leven brengt, maar je mag niet aarzelen om keuzes te maken die het beste voor je zijn. Wat je ook wilt voor je carrière, je moet het waarmaken, want je toekomst hangt er vanaf!

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: zondag 8 september 2024

Geluksthema: Denk slimmer en niet harder

Als iemand die hard werken niet schuwt, mag je misschien eens gaan nadenken over hoe je in plaats daarvan slimmer kunt werken, lieve Schorpioen. Een deel van je is moe van het gevoel dat je altijd moet vechten voor wat je wilt of wat je denkt te verdienen. Maar om meer in een leven van gemak te stappen, mag je gaan nadenken over je benadering van carrière, financiën en zelfs het eren van je eigenwaarde.

Hoe meer je het gevoel hebt dat je vecht om het hoofd boven water te houden, hoe waarschijnlijker het is dat je niet in overeenstemming met je waarheid leeft. In plaats van je vast te klampen aan je leven, laat je los en kijk je wat er gebeurt. Concentreer je op de keuzes die je voor jezelf kunt maken en die in overeenstemming zijn met wie je bent en wat je van je leven wilt – en kijk dan wat er dan gebeurt. Slimmer denken in plaats van harder, begint met jouw keuze om van worstelen naar bloeien te gaan, maar jíj bent de enige die deze beslissing kan nemen.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: maandag 9 september 2024

Geluksthema: Overal kansen

Je bent gewend aan tweede kansen, Boogschutter, en in feite leef je je leven in de veronderstelling dat ze zullen komen. Hoewel dit in het verleden vaak goed voor je heeft uitgepakt, wil je er wel voor zorgen dat je niet uitgaat van de garantie dat wat je ook kiest om te doen, je toch in je lot zult struikelen. Het universum is aardig, maar het kan niet iets laten gebeuren dat je niet actief probeert te creëren voor jezelf.

Als Mercurius op maandag 9 september terugkeert naar Maagd, zullen thema’s rond je carrière uit juli en augustus weer opduiken en opnieuw een belangrijke kans bieden. Probeer in gedachten te houden dat niet alle kansen blijven terugkomen en dat je ook moet beslissen wat je wilt voor je leven en niet alleen het huidige moment. Misschien moet je elke onmiddellijke bevrediging op dit moment uitstellen, zodat wat je kiest iets is waarmee je echt kunt blijven leven. Maar wat er ook gebeurt, maak de keuze Boogschutter en gok er niet op dat het terugkomt als je je er in de toekomst beter op voorbereid voelt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: zondag 22 september 2024

Geluksthema: Tijd om actie te ondernemen

Het Weegschaalseizoen draait om carrière maken, Steenbok, dus als dit nieuwe tijdperk op zondag 22 september begint, is het essentieel dat je letterlijk aan de slag gaat. De zon staat voor de keuzes en acties in je uiterlijke leven, en in Weegschaal draait het allemaal om de keuzes en acties die je maakt in je professionele leven.

Of je nu begint aan een nieuwe baan, project of zelfs rol binnen je bestaande bedrijf, je focus moet liggen op je carrière. Je zult merken dat het een grotere uitdaging is om de balans tussen werk en privé te vinden die je zoekt, maar als je bewust tijd maakt voor beide, zou je in staat moeten zijn om te navigeren door alles wat je romantische leven van je vraagt. Hoezeer je je ook moet richten op balans, je moet er wel voor zorgen dat je niet alles probeert te doen. Dat betekent dat je misschien je grenzen moet respecteren, zowel wat betreft je werk als de tijd die je doorbrengt met je geliefden, want het is niet je taak om iedereen gelukkig te maken – maar gewoon om te doen wat jij het beste vindt.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: donderdag 26 september 2024

Geluksthema: Houd ruimte voor alles

Als er processen van transformatie zijn, Waterman, hoef je niet het gevoel te hebben dat je op dit moment moet beslissen. Sterker nog, zodra Mercurius op donderdag 26 september naar Weegschaal gaat, kun je dat beter niet doen – ook al word je omringd door kansen. Probeer ruimte te houden voor wat zich aandient, of het nu carrièrekansen, persoonlijke kansen of zelfs reismogelijkheden zijn, tot de zonsverduistering in Weegschaal in oktober, wanneer er meer onthuld zal worden.

Voor nu hoef je alleen maar alles te ontvangen wat op je pad komt en te beseffen dat je niet meteen beslissingen hoeft te nemen. Maar in dat proces moet je ook open blijven staan. Plaats jezelf in nieuwe situaties, ga een gesprek aan over de toekomst en onderzoek zelfs die intuïtieve ideeën die je hebt. Maar oefen dan de pauze, zodat je kunt leren dat je soms alleen tijd nodig hebt om je te realiseren wat voor jou bedoeld is.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: zondag 8 september 2024

Geluksthema: Onderschat jezelf nooit

In je hart, Vissen, weet je precies wat je moet doen om het succes van je dromen te bereiken. Je hebt een aangeboren talent om je bestemming te bereiken, vooral in je werk, omdat je in staat bent om te onderscheiden hoe je verder moet gaan als je authentieke zelf en alle uitdagingen te overwinnen met je unieke manier van kijken naar het leven.

Als Pallas op zondag 8 september naar Boogschutter gaat, wordt dit vermogen versterkt en wordt je gevraagd om je innerlijke wijsheid te omarmen voordat je snelle beslissingen neemt – en om altijd op jezelf te vertrouwen. Je hoeft niet zoals iedereen te zijn om het succes te bereiken dat je wenst. Dit betekent dat, hoewel anderen je kunnen adviseren, je niet hoeft te veranderen wie je bent om in overeenstemming te zijn met je doel. Concentreer je op het vinden van de beste antwoorden voor jou, vooral als ze betrekking hebben op blijvend succes en erkenning in je carrière, en je komt er gegarandeerd bovenop.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Voor meer van haar werk, bezoek haar website.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ontrafel de geheimen van jouw leven
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:


Tags: , , , , ,

Geplaatst: 28 augustus 2024

Nieuwe maan in Maagd 3 september 2024: dit betekent het voor jou

De nieuwe maan in Maagd op 3 september belooft een diepe transformatie. Dit is een uitgelezen moment om oude gewoontes los te laten en nieuwe, gezondere routines te omarmen. Op energetisch niveau kan deze maan je helpen om je te aarden en je meer verbonden te voelen met je lichaam. Wat merk jij van de energie van de nieuwe maan in Maagd? Astrologen Karin en Danique Vergeer leggen je het uit in dit artikel.

In de periode van de nieuwe maan kun je de behoefte voelen om orde en structuur in je leven aan te brengen en praktische zaken te regelen.

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase in je leven aan. Het is een mooie periode om nieuwe projecten te starten en nieuwe plannen te maken. De zon en de maan staan samen in het aardse teken Maagd, waardoor de eigenschappen van de Maagd sterker voelbaar zijn. Dit betekent dat je op meerdere gebieden van je leven praktisch orde op zaken wilt stellen. Zowel in je innerlijke als uiterlijke wereld wil je schoon schip maken en oude rommel uit het verleden opruimen. Het kan namelijk zijn dat je oud verdriet onderdrukt, omdat Saturnus, die retrograde loopt, recht tegenover deze nieuwe maan staat. Hierdoor kunnen we ons geremd en somber voelen. Je kunt je wat pessimistischer voelen in deze periode en je afvragen waar deze gevoelens vandaan komen.

Zo herken je ascentie-klachten

Tijdens de periode van de nieuwe maan kun je last hebben van ascentieverschijnselen, zoals vermoeidheid, moeite met aarden, maagklachten, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, onrustig slapen en emotionele gevoelens. Dit kan erop wijzen dat je een transformatie doormaakt.

Uitwerking nieuwe maan in Maagd 3 september 2024

De krachtige Maagd-invloed

De kenmerken van de Maagd worden versterkt doordat de zon en de maan samen in het aardse teken Maagd staan. Eigenschappen zoals analytisch vermogen, perfectionisme en (zelf)kritiek kunnen meer naar de voorgrond treden. De Maagd stelt zich graag dienstbaar op en blijft door zijn bescheidenheid liever op de achtergrond. Ze laten niet snel veel van zichzelf zien. Dankzij hun scherpe verstand zijn ze goed in het observeren en analyseren van problemen en komen vaak met praktische oplossingen. Door hun ijver, orde en netheid zijn ze zeer geschikt voor administratieve functies, de gezondheidszorg en mode.

Gezondheid, goede voeding en hygiëne zijn belangrijk voor de Maagd. In negatieve zin kunnen ze echter angsten ontwikkelen voor ziekten, zoals smetvrees. Ook kunnen ze de neiging hebben om te perfectionistisch te zijn. Door hun oog voor detail verliezen ze soms het overzicht over het grotere geheel, of ze zijn te kritisch naar zichzelf en anderen, waardoor ze mensen kunnen afstoten.

Orde en structuur

In de periode van de nieuwe maan kun je de behoefte voelen om orde en structuur in je leven aan te brengen en praktische zaken te regelen. Misschien wil je letterlijk je huis opruimen of je administratie op orde brengen. Je kunt je ook afvragen of je nog voldoening haalt uit je werk. Misschien wil je iets heel anders doen, maar voel je je afgeremd. Minderwaardigheidsgevoelens kunnen daarbij een rol spelen, waardoor je liever op de achtergrond blijft.

Moeite met je plek vinden op de werkvloer

Omdat de nieuwe maan recht tegenover Saturnus staat, kunnen we pessimistischer zijn over onze prestaties op de werkvloer. Je kunt verlangen naar meer voldoening in wat je doet. Misschien heb je het gevoel dat anderen beter zijn dan jij, of weet je niet goed waarom je je dromen zou moeten realiseren, omdat er al zoveel anderen zijn die hetzelfde doen. Je kunt streng zijn voor jezelf en jezelf pushen om harder te werken, terwijl het juist goed zou zijn om in contact te komen met je diepere gevoelens, je zelfliefde te vergroten en je levenslessen te herkennen en ervan te leren.

Gezondheid speelt een belangrijke rol

Voor de Maagd is gezondheid belangrijk, en je kunt hier nu meer mee bezig zijn dan anders. Je kunt bang zijn dat er iets ernstigs aan de hand is wanneer je pijnklachten ervaart, terwijl het wellicht spanningsklachten zijn door emotionele, energetische of mentale stress. Of misschien zelfs door emoties die je hebt opgepikt van anderen, met wie je een sterke energetische verbinding hebt.

Door meditatie, yoga en het goed analyseren of de gevoelens van jezelf of van een ander zijn, kun je je gezondheid al aanzienlijk verbeteren. Ook gezonde voeding kan daarbij helpen. Bij twijfel is het uiteraard verstandig een arts te raadplegen.

Nieuwe maan in maagd & tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen tijdens deze nieuwe maan meer afstand ervaren, zodat beiden een transformatie kunnen doormaken. Minderwaardigheidsgevoelens, schuldgevoelens, depressieve gevoelens of gevoelens van zelfmedelijden kunnen een rol spelen, en het wordt tijd om deze issues aan te pakken.

Tweelingzielen kunnen terugkijken naar hun verleden en analyseren wat precies heeft gezorgd voor destructieve patronen. Hierbij kunnen ze kritisch zijn naar zichzelf en de ander. Wanneer de ander deze kritiek niet goed kan incasseren, kan hij/zij zich terugtrekken in zijn/haar eigen (droom)wereld. Het kan dus zijn dat je je tweelingziel soms moeilijk kunt bereiken en dat hij/zij niet altijd openlijk communiceert.

Verwerken van emoties

Ook plannen om je tweelingziel te ontmoeten of om jullie relatie vorm te geven kunnen moeilijk realiseerbaar zijn, en blijft het vooral bij dagdromen. Er is een remmende werking gaande. Het is een goede tijd om aandacht te besteden aan je innerlijke gevoelswereld en het verwerken van emoties, voordat jij en je tweelingziel weer een volgende stap kunnen zetten.

Als je tweelingziel niet in beeld is, kun je besluiten te werken aan het versterken van je zelfliefde en eigenwaarde. Het kan zelfs zijn dat je hierbij veel emoties en gevoelens van je tweelingziel opvangt en voor hem/haar transformeert. Het is tijd om goed voor jezelf te zorgen.

Lichtreis nieuwe maan 3 september 2024

Voor de nieuwe maan in Maagd geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 3 september 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne nieuwe maan,

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • In deze masterclass:
  • Leer je waarom de maan een magische invloed op je leven heeft;
  • Ontdek je de invloed van de acht verschillende maanfasen op je leven;
Bekijk deze cursus

Lees verder:


Tags: , , , ,

Geplaatst: 27 augustus 2024

Zielsconnecties: welke zijn er en wat betekenen ze? De onzichtbare banden in jouw leven

Soulmates en tweelingvlammen zijn niet de enige connecties die je ziel aan kan gaan. Er zijn veel meer zielsconnecties met elk hun eigen betekenis en doel. “De energie van beide zielen komt samen en de band die zo ontstaat vormt een zogenaamde zielsconnectie,” zegt Claire Broad, auteur van Zielsconnecties. In dit artikel lees je wat de meestvoorkomende zielsconnecties zijn en wat ze betekenen.

Wat zijn zielsconnecties?

Wanneer we relaties aangaan met andere mensen, vormen we van nature een band met hen die niet alleen emotioneel, maar ook energetisch van aard is. De energie van beide zielen komt samen en de band die zo ontstaat vormt een zogenaamde zielsconnectie. Het fascinerende is dat er een heleboel soorten zielsconnecties zijn, elk met hun eigen specifieke dynamiek.

In dit artikel behandel ik de meest voorkomende zielsconnecties die mensen kunnen hebben: zielsfamilie en aardse familie, karmische en katalytische zielsconnecties, de partnerzielsconnectie en soulmates, en tweelingvlammen/tweelingzielen. Gidsen in de spirituele wereld zeggen dat het bestaan van zielsconnecties tot gevolg heeft dat zielen
samen reizen (vaak gedurende meerdere levens) om van elkaar te leren en te groeien in zielsbewustzijn en zuivere liefde. In het boek Zielsconnecties ga ik hier dieper op in.

Soorten zielsconnecties

Aardse familie: je biologische familie met wie je geen sterke zielsbanden hebt.

Karmische zielsconnectie: een relatie die in een vorig leven is ontstaan en waarvan je in dit leven blijft leren en groeien.

Katalytische zielsconnectie: een intense relatie tussen twee mensen die begint met zuivere zielsliefde maar abrupt en op een pijnlijke manier eindigt.

Partnerzielsconnectie: een liefdevolle romantische relatie die stabiel is en een leven lang duurt, maar die ook vrijheid, onafhankelijkheid en individuele zielsgroei bevordert.

Overziel: een verzameling zielsgroepen en de som van alle zielen.

Romantische connectie met een soulmate: een romantische relatie die zeer liefdevol en wederzijds ondersteunend is, en waarin beide betrokkenen ervoor kiezen om zoveel mogelijk samen te doen omdat de een niet gelukkig kan zijn zonder de ander.

Soulmate-zielsconnecties: je meest hechte en harmonieuze relaties.

Tweelingvlam-/tweelingziel-/spiegelziel-connectie: betreft een ziel die is verdeeld in twee spiegelzielen of tweelinghelften, die incarneren als twee aparte mensen.

Zielsband: een emotionele en energetische verbinding tussen twee mensen die de dood overstijgt.

Zielsfamilie: de zielen met wie je de nauwste en meest liefdevolle relaties in je leven hebt (dit kan je biologische familie zijn, maar het kunnen ook vrienden zijn).

Zielsgroep: een collectief van zielen waarvan jouw ziel deel uitmaakt.

Zielsovereenkomst: de overeenkomst die twee zielen sluiten om samen te incarneren en gedurende een bepaalde tijd een reis te maken met een specifiek doel.

Zielsconnectie: twee mensen ontmoeten elkaar en resoneren zo sterk met elkaar dat ze een energetische zielsband vormen die de dood overstijgt.

Fragment uit: Zielsconnecties

Zielsconnecties

Zielsconnecties

Duik dieper in deze soorten zielsconnecties en ontdek welke connecties jij in je leven hebt. Maak er kennis mee in 'Zielsconnecties' van het erkende medium Claire Broad.

Bestel jouw exemplaar voor Reserveer nu
Je bestelt bij

Lees verder over zielsconnecties:


Tags: , , , , ,

Geplaatst:

Nieuwe maan in Maagd 3 september 2024: vertrouwen op kosmische timing en balans vinden

De nieuwe maan op 3 september 2024 biedt je de perfecte kans om meer balans en structuur in je leven te brengen en om gezondere gewoontes te ontwikkelen die echt standhouden. Annick Van Damme, spirituele coach en auteur van Tarot voor jezelf, legt je uit hoe je deze energie kunt benutten om een frisse start te maken. Laat deze nieuwe maan in Maagd je begeleiden naar een leven vol balans en welzijn.

Dit is een krachtig moment om intenties te zaaien die je helpen om beter voor jezelf en anderen te zorgen.

De energie van maagd: structuur, gezondheid en zelfzorg

Maagd streeft naar perfectie, niet vanuit oppervlakkigheid, maar vanuit een diep verlangen om te verbeteren en te verfijnen. Deze nieuwe maan nodigt je uit om kritisch naar je leven te kijken: Waar heb je meer structuur nodig? Welke gewoontes kunnen je welzijn verbeteren? Hoe kun je meer balans creëren tussen werk en ontspanning?

Deze periode is ideaal om zowel je fysieke als je innerlijke omgeving op te ruimen. Dit kan betekenen dat je die rommelige kast eindelijk opruimt of dat je een nieuwe gezondheidsroutine start. De kleine stapjes die je nu zet, kunnen later uitgroeien tot grote veranderingen, mits je met aandacht en zorg te werk gaat.

Vertrouwen op kosmische timing en balans vinden

Het is belangrijk om te erkennen dat alles zijn tijd nodig heeft. Hoewel je misschien het verlangen voelt om alles snel te willen regelen, herinnert deze nieuwe maan in Maagd je eraan om geduldig te zijn en vertrouwen te hebben in het proces. Net zoals in de natuur de juiste seizoenen nodig zijn voor een overvloedige oogst, zo hebben ook jouw plannen en intenties tijd nodig om te rijpen.

Daarnaast nodigt deze maan je uit om de balans te vinden tussen zachtheid en kracht. Terwijl Maagd de energie van dienstbaarheid en zorgzaamheid belichaamt, is er ook een krachtige energie aanwezig die je aanmoedigt om assertief te zijn en door te zetten waar dat nodig is. Het vinden van evenwicht tussen zorg voor anderen en zelfzorg kan je helpen om sterker en veerkrachtiger te worden.

Godin Demeter: de hoedster van de oogst en vruchtbaarheid

De energie van de Griekse godin Demeter past perfect bij deze nieuwe maan. Demeter, godin van de oogst, vruchtbaarheid en landbouw, herinnert je eraan dat aandacht en zorg voor de aarde, je lichaam en je geest essentiële stappen zijn in het proces van groei en vernieuwing. Haar energie is voedend en ondersteunend, wat je helpt om je intenties te voeden en te laten bloeien.

Ritueel voor de nieuwe maan in Maagd met Demeter

Wanneer de nieuwe maan op 3 september 2024 in het praktische en zorgzame teken Maagd staat, ligt de nadruk op zelfzorg, orde en gezondheid. Om de energie van de nieuwe maan in Maagd te vieren en te versterken, kun je een eenvoudig ritueel uitvoeren waarbij je Demeter aanroept voor hulp en leiding.

Voorbereiding:

  1. Zoek een rustige plek waar je niet gestoord zult worden.
  2. Verzamel symbolen van Demeter, zoals tarwe, maïs of een korenaar.
  3. Leg een mand met seizoensfruit of groenten neer als offer aan Demeter.
  4. Heb een stuk papier en een pen bij de hand om je intenties op te schrijven.

Een heilige ruimte creëren:

Reinig de ruimte door wierook of etherische olie (bijvoorbeeld van citrusvruchten) te branden. Terwijl je dit doet, visualiseer dat alle oude, stagnerende energieën worden verwijderd en dat de ruimte wordt gevuld met frisse, zuivere energie.

Intentie zetten:

Ga rustig zitten, steek een witte of groene kaars aan en sluit je ogen. Denk na over welke aspecten van je leven meer orde, gezondheid en zorg nodig hebben. Schrijf je intenties op papier, specifiek gericht op het verbeteren van je dagelijkse routines, het versterken van je gezondheid of het organiseren van je leven. Deze intenties zijn de “zaden” die je plant.

Aanroepen van Demeter:

Roep Demeter aan met de volgende woorden: “Demeter, godin van de oogst en vruchtbaarheid, ik vraag je om mijn intenties te zegenen en te voeden. Help me om de zaden die ik vandaag plant te laten groeien en bloeien. Moge ik, net zoals jij de aarde voedt, de zorg en aandacht vinden om mijn leven te verbeteren en mijn intenties te manifesteren.”

Plaats het papier met je intenties onder de mand met fruit of groenten als symbool van je verlangen om je intenties te voeden en te laten groeien.

Afsluiting:

Bedank Demeter voor haar begeleiding en de energie van de nieuwe maan in Maagd voor de gelegenheid om opnieuw te beginnen. Laat de kaars een tijdje branden terwijl je visualiseert dat je intenties wortel schieten en beginnen te groeien. Deel na het ritueel het fruit of de groenten met anderen als symbool van je bereidheid om te geven en te dienen.

De nieuwe maan in Maagd is een perfecte tijd om orde en structuur in je leven te brengen, jezelf op een dieper niveau te verzorgen en je gezondheid en welzijn centraal te stellen. Door de energie van Demeter in je ritueel te integreren, kun je jezelf verbinden met de cycli van de natuur en de kracht van vruchtbaarheid en groei benutten. Gebruik deze tijd om je intenties helder te zetten en de zaden te planten die je wilt zien groeien in de komende maancyclus. Laat de energie de wassende maan je begeleiden naar een leven vol balans, gezondheid en overvloed.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Annick van Damme:


Tags: , , , , , ,

Geplaatst: 26 augustus 2024

De 10 soorten (oude) zielen: wat is jouw zielstype?

Je ziel is op aarde gekomen met een missie: zoveel mogelijk leren en de levensmissie uitvoeren. Elke ziel is uniek en toch in te delen in tien verschillende typen. Wat is jouw primaire zielstype? Je ontdekt het in dit artikel, geschreven door Ainslie MacLeod (expert in oude zielen).

Je zielstype is wie je in wezen bent. Voeg daar een primaire invloed bij van een van de andere negen zielstypen en verscheidene secundaire invloeden, en het aantal variaties is onbeperkt.

Wie je bent is waarom je hier bent

Een van de scherpste uitspraken die ik van mijn spirituele gidsen heb gehoord, is tevens de simpelste: wie je bent is waarom je hier bent. Ze bedoelen dat inzicht in je levensdoel begint met het kennen van je ware persoonlijkheid; het karakter dat je ziel koos voor je geboren werd. Elke ziel komt met een complete persoonlijkheid naar de aarde. Dit is waarschijnlijk geen grote verrassing voor je. Ik zeg altijd: iemand die denkt dat baby’s als een onbeschreven blad geboren worden, heeft er waarschijnlijk nooit een gezien.

10 zielstypen

Je persoonlijkheid is gebaseerd op tien zielstypen. Ze hebben elk hun specifieke eigenschappen en gedragspatronen die in de loop van vele levens zijn ontwikkeld. Je zielstype zegt niet alleen alles over je persoonlijkheid; als je ontdekt wat je bent, helpt dit om beter te begrijpen wat je hier op aarde komt doen. Om met de spirituele gidsen te spreken: Zielstypen zijn een manier om het verschil te zien tussen karaktertrekken die angst uitdrukken en karaktertrekken die je essentie uitdrukken.

Hoe komt het dat er zo’n enorme diversiteit aan karaktereigenschappen is terwijl er maar tien zielstypen zijn? Je zielstype is wie je in wezen bent. Voeg daar een primaire invloed bij van een van de andere negen zielstypen en verscheidene secundaire invloeden, en het aantal variaties is onbeperkt.

Hoewel er duizenden combinaties beschikbaar zijn en hoewel het nog zo complex lijkt, het feit dat er altijd maar tien zielstypen zijn maakt het makkelijk om vast te stellen wie je in wezen bent. Als dit onderwerp nieuw voor je is, hoop ik dat het je zal helpen jezelf en anderen beter te begrijpen. We zullen ons eerst over de verschillende zielstypen en hun specifieke kenmerken buigen, zowel positieve als negatieve.

De 10 zielstypen

1. Helpers (het helpende type)

Helpers zijn in hun element als ze anderen of de gemeenschap kunnen dienen. Ze zijn praktisch ingesteld, geaard en hebben geen probleem met routineklussen. De keerzijde is dat ze weinig gedreven of ambitieus kunnen zijn.

2. Zorgers (het zorgende type)

Zorgers zijn koesterend en empathisch. Ze werken vaak als coach of in de verpleging, waar ze hun compassie en begrip kwijt kunnen. Hun neiging anderen voorrang te geven boven zichzelf kan er helaas toe leiden dat ze hun eigen behoeften verwaarlozen.

3. Leraren (het educatieve type)

Leraren willen doceren, informeren of op enige wijze kennis overdragen. Ze zijn welbespraakt, geduldig en hebben mensen nodig die van hen willen leren. Ze kunnen nogal eens lang van stof zijn.

4. Denkers (het beschouwende type)

Denkers zijn intellectueel, ze worden aangetrokken door de academische wereld, boeken, cursussen, en ze houden van reizen. Door hun aandacht voor details blinken ze uit in domeinen als rechten, programmering en wetenschap. Een te analytische houding is een valkuil voor bijna alle denkers.

5. Creatievelingen (het creatieve type)

Creatievelingen zijn bijzonder sensitief, verbeeldingskrachtig en, zoals de naam suggereert, creatief. Ze hebben de ruimte nodig om hun eigen beslissingen te nemen. Hun valkuil is dat ze niet geaard zijn of onwerelds.

6. Kunstenaars (het artistieke type)

Kunstenaars zijn extravert, communicatief en speels. Ze floreren op het toneel, in dans en muziek en ze staan graag in de spotlights. Gevoel voor humor helpt om een neiging tot pretentieus of dramatisch gedrag te temperen.

7. Jagers (het jagerstype)

Jagers zijn actief, doelgericht en heel erg aanwezig in hun lichaam. Ze functioneren goed in teamverband en ze houden van sport, zowel beoefenen als toeschouwen. Door hun vastberadenheid kunnen ze minder flexibel of wars van verandering zijn.

8. Leiders (het leiderstype)

Leiders draaien hun hand niet om voor leiding nemen of gezag uitoefenen. Ze hebben vaak een charismatische uitstraling, zijn graag buiten en moeten trainen om zich heel te voelen. Hun doortastende natuur kan makkelijk doorschieten in onverzettelijkheid.

9. Spirituelen (het spirituele type)

Spirituelen zoeken betekenis en willen de wereld verbeteren door aan hun eigen ontwikkeling te werken. Ze hebben iets met alternatieve en traditionele geneeskunde. De valkuil voor alle spirituele mensen is dat ze obsessief worden in hun zoektocht naar perfectionering van henzelf of anderen.

10. Hervormers (het transformerende type)

Hervormers zijn zeldzaam, maar ze hebben verschillende kenmerken gemeen. Ze zijn inspirerend en charismatisch, zetten maatschappelijke verandering in gang en krijgen altijd gedreven volgers op de been. Door hun idealisme en onverschrokkenheid kunnen ze onwerelds en onverschillig worden wat betreft hun eigen veiligheid.

Wil je jouw zielstype(s) uitpluizen? Een uitgebreidere beschrijving van elke rol kun je hierin vinden.

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Wil je meer lezen over waar je op mag letten als oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over (oude) zielen:


Tags: , , , ,

Geplaatst:

Waarom jij je niet hoeft te laten tegenhouden door tekens van het Universum

Eindelijk heb je de knoop doorgehakt: je zet die ene grote stap. Maar al snel gebeurt er iets wat je plan flink tegenwerkt. Is het een waarschuwingsteken van hogerhand? Of toch iets anders? Coach Hanne Knight legt in dit artikel uit hoe het Universum precies werkt. “Het staat aan jouw kant. Altijd.”

De stem die je toefluistert ‘Zie je wel dat dit géén goed idee is!’ is niet het Universum. Want het Universum kent geen goed of slecht.

Zie je wel: het was een verkeerd besluit!

Misschien herken je dit wel. Je hebt net een heel moeilijke beslissing genomen of je hebt zojuist de knoop doorgehakt na een verscheurend dilemma. Je wilt iets spannends en nieuws proberen. Eindelijk zet je de grote stap, je waagt de sprong. En dan… begeeft plots je auto het. Je wordt ziek. Of je wordt opeens zo opgeslokt door de zorg voor je ouders, dat je geen tijd meer hebt om verder te werken aan je nieuwe project.

Nu steken allerlei twijfels de kop op. Zie je wel, dit moet een teken van het Universum zijn dat je toch niet de juiste beslissing hebt genomen! Het is vast en zeker een signaal dat het Universum jou wil behoeden, zodat je geen fout pad inslaat.

Jouw ego is aan het woord

Maar nee hoor, dat is het niet! Het Universum heeft geen verborgen agenda voor je. Het wil jou alleen laten ervaren wat jij wilt ervaren in je leven. Je hebt een vrije wil en je kunt dus beleven wat je maar wilt. En het Universum doet alles om je hierin te steunen. Het is jouw ego dat de sprong niet zo geweldig vindt. Jouw ego is je defensiemechanisme, dat je graag behoedt voor spannende dingen in het leven. Nieuw is onbekend en buiten je comfortzone en daar houdt je ego absoluut niet van.

De stem die je toefluistert ‘Nee, niet doen… zie je wel dat dit géén goed idee is!’ is niet het Universum. Want het Universum kent geen goed of slecht. Een nieuwe ervaring is nooit ‘juist’ of ‘verkeerd’. Als jij iets wilt beleven, dan kan dat. Wil je in een toxische relatie stappen? Prima, dan doe je zeker veel nieuwe ervaringen op. Wil je een roekeloze investering doen? Geen probleem, dan krijg je daarna de kans om te leren hoe jij je leven financieel weer opbouwt.

Lees ook: Belangrijke keuzes maken: luister jij naar je intuïtie of je ego? (Dit is het grote verschil!)

Welke signalen zend je (onbewust) uit?

Wat zijn dan wel tekens van het Universum? Het Universum wil niets van je. Máár het wijst je wel de weg naar het pad waar je diep vanbinnen zo naar verlangt. Het is hierbij heel belangrijk dat jouw signalen helder en duidelijk zijn. Zorg dus dat jouw onbewuste én bewuste signalen matchen met wat je werkelijk wilt.

Ook moet je op zoek gaan naar een diep geloof in jezelf dat je deze nieuwe weg echt verdient. Dat je helemaal klaar bent voor het nieuwe pad en dat alles altijd goed voor je uitpakt. Want door de Wet van de Aantrekkingskracht geeft het Universum deze energie aan jou terug.

Dubbele getallen, veren en vlinders

Zie je soms dubbele getallen? Geloof dan maar dat ze een teken zijn dat het Universum aan jouw kant staat, want dat is zo. Altijd. Krijg je kippenvel van een prachtige love song op de radio, net wanneer je de liefde van je leven probeert te manifesteren? Doe een vreugdedansje, want dit is een teken dat die liefde naar jou onderweg is.

Zie je een lieveheersbeestje? Een vlinder? Een klavertjevier? Een prachtige regenboog? Een vogel voor je raam of een veer bij je voeten? Wees er zeker van dat ze jou brengen waar je op hoopt en geloof dit met heel je hart. Want hoe dieper je gelooft, hoe meer energie je uitstraalt en hoe krachtiger jouw manifestatie wordt. En hoe zekerder je mag zijn dat die manifestatie werkelijkheid wordt.

Zo trek je het mooie in je leven aan

Raak je in de war door de overvloed aan tekens om je heen? Wat willen ze jou zeggen? Vraag dan gerust een teken aan het Universum, als antwoord op wat je wilt ontvangen. En bereid jezelf dan voor om dit teken in overvloed te kunnen ontvangen. Elk teken helpt jou om dieper te geloven. Door het diepe geloof dat alles altijd goed voor je uitpakt, stijgt je energieniveau. En dit hoge energieniveau is precies wat je nodig hebt om mooie nieuwe dingen in je leven te kunnen aantrekken.

Tekens van het universum

Tekens van het universum

Wat betekenen de tekens die op jouw pad komen? ‘Tekens van het universum’ van Denise Linn is een krachtige gids om beter te begrijpen wat het universum je te vertellen heeft.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen over tekens van het universum:


Tags: , ,
Winkelwagen
Je winkelwagen is leegTerug naar winkel