Astrologie

Herfst-equinox 22 september 2024: hoe dit bijzondere astronomische moment jou beïnvloedt

Door Karin en Danique Vergeer
Herfst-equinox 22 september 2024: hoe dit bijzondere astronomische moment jou beïnvloedt

De herfst-equinox luidt op 22 september 2024 het begin van de herfst in. De astrologische overgang van Maagd naar Weegschaal benadrukt harmonie in relaties, terwijl het meestergetal 22 spirituele inzichten kan brengen. Benieuwd hoe deze energie invloed kan hebben op jouw persoonlijke groei en relaties? Astrologen Karin en Danique Vergeer vertellen over de bijzondere transformatie die deze dag met zich meebrengt.

De zon, Pluto en Uranus vormen samen een grote driehoek, wat harmonieus uitwerkt op hoe we ons voelen en op de gebeurtenissen in ons leven.

Mabon: het begin van de herfst

Mabon is een feest binnen de Keltische traditie, waarbij de mensen de goden bedankten voor een goede oogst of een vruchtbaar jaar. Ook vroeg men bescherming voor de winterperiode. Dit feest markeert tevens het begin van de herfst. Dag en nacht zijn dan even lang, waardoor er een evenwicht is tussen licht en donker. Een mooi moment om even stil te staan en dankbaar te zijn voor wat je hebt geoogst in je leven, en om na te denken of er genoeg balans is in je leven.

We keren meer naar binnen en bereiden ons voor op de aankomende winter. We richten ons weer meer op onze innerlijke belevingswereld en gaan de afrondingsfase van het jaar in.

Van Maagd naar Weegschaal

Tijdens de herfst-equinox gaan we van het teken Maagd naar het teken Weegschaal. Ook het astrologische teken Weegschaal is op zoek naar evenwicht en leeft graag in harmonie met zijn omgeving. De Weegschaal zoekt verbinding met anderen, waardoor jouw aandacht nu naar relaties kan gaan: relaties in de liefde, met familie, vrienden, collega’s, enzovoort. En natuurlijk ook hoe jij in relatie staat met jezelf!

Het meestergetal 22

Doordat het meestergetal 22 in de datum voorkomt, kan deze dag aanvoelen als een Engelenpoort. Je kunt veel boodschappen en tekens krijgen van de engelen over welke stappen je mag zetten en over je toekomst. Je spirituele ontwikkeling kan een boost krijgen.

Het driedubbele getal 4

Ons oog viel op het tijdstip waarop de overgang plaatsvindt van Maagd naar Weegschaal, namelijk om 14:44 uur; een bijzonder tijdstip door de drie opeenvolgende vieren. Wanneer we het dubbele of meervoudige getal 4 zien, geeft dit aan dat er onverwachte wendingen kunnen komen. Je kunt onverwacht een bijzonder bericht ontvangen of er kan een plotselinge gebeurtenis plaatsvinden die je een andere richting op stuurt.

Deze berichten of gebeurtenissen kunnen betrekking hebben op je liefdesleven of andere relaties in je leven. Zo kunnen er onverwachts weer mensen uit het verleden op je pad komen, kunnen relaties worden verbroken of ontvang je een bijzonder bericht van iemand uit je omgeving. Dit geldt zeker ook voor tweelingzielen.

De astrologische grote driehoek

De zon, Pluto en Uranus vormen samen een grote driehoek, wat harmonieus uitwerkt op hoe we ons voelen en op de gebeurtenissen in ons leven. Je kunt daardoor praktisch aan de slag gaan met het uitwerken van alternatieve woonoplossingen en je financiële situatie. Ook ga je de nodige vernieuwing brengen in je leven. Je weet hierbij weloverwogen te werk te gaan.

De energie van deze driehoek zorgt ervoor dat je de energie en het doorzettingsvermogen hebt om hard door te werken en niet snel op te geven. Alles zal meer vanzelf gaan wanneer je je intuïtie volgt!

Kritiek en zelfkritiek

Onder invloed van Mercurius, die in het teken Maagd staat, kunnen we plotselinge ideeën krijgen en onze intuïtie willen volgen, maar je kunt zo nu en dan last hebben van een kritisch stemmetje in je hoofd dat inwerkt op je onzekerheden. Je kunt je afvragen of je wel goed genoeg bent in wat je doet of wilt doen, of je niet in een illusie leeft en of je wel creatief en origineel genoeg bent. Er kan een duidelijke angst spelen dat je niet voldoende inkomsten kunt genereren met je plannen en dat je voor altijd hard moet blijven werken voor weinig geld. Je angsten kunnen ervoor zorgen dat je te veel in je hoofd zit en dat je moeite hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Ook kan het zijn dat je veel kritiek hebt op anderen, vooral als zij positief in het leven staan en hen alles makkelijk af lijkt te gaan. Onder deze kritiek kan een diepe onzekerheid schuilgaan. Misschien werd je nooit gezien of gehoord, of heb je geen bevestiging of positieve bekrachtiging gehad van je ouders. Het kan nuttig zijn om aandacht te besteden aan het verleden, je jeugd en de relatie met je ouders.

De herfst-equinox en tweelingzielen

De herfst-equinox kan een emotionele periode zijn en veel invloed hebben op tweelingzielen, doordat het getal 22 in de datum voorkomt. Emoties worden sterk uitvergroot en tweelingzielen kunnen nu meer behoefte hebben aan rust en harmonie. Niet al te diepe gesprekken voeren en gezelligheid, waarbij je met veel mensen samenkomt, kan nu de voorkeur hebben. Maar door gebeurtenissen tussen tweelingzielen kunnen diep weggestopte emoties naar de oppervlakte komen, waardoor duidelijk wordt welke destructieve patronen nog van invloed zijn op hun functioneren.

Misschien loopt de één steeds weg voor confrontaties of emoties, sluit hij of zij zich emotioneel af, loopt de ander steeds over hem of haar heen, of gaat hij of zij keer op keer in de verdediging tijdens conflicten, enzovoort. Dit zijn allemaal patronen die een harmonieuze relatie in de weg staan. Wanneer tweelingzielen daarover willen praten, kan het zijn dat hun kritiek naar elkaar toe hen juist afstoot.

Het is een goede tijd om tot jezelf te komen en te onderzoeken waar de onderliggende pijn van je gedrag vandaan komt, zodat dit geheeld kan worden. Ook kunnen er alternatieve oplossingen worden bedacht, zodat de relatie niet (weer) verbroken hoeft te worden en er ruimte ontstaat voor transformatie. Het kan duidelijk worden hoeveel je tweelingziel voor jou betekent en dit zal een motivatie zijn om de knoop door te hakken en iets aan jezelf te veranderen. Dit kan de ommekeer zijn die rond de herfst-equinox plaatsvindt.

Fijne herfst,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumatlantis.com

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • In deze masterclass ga je begrijpen waarom magische vrouwen al duizenden jaren met de maan werken.
  • Je leert de maan als kosmische timer zien op jouw weg naar meer balans in je leven, jouw proces in je persoonlijke ontwikkeling, en in het volgen van jouw grote droom of stille wens.
  • Aan het eind van deze masterclass ken je de betekenis van alle maanfasen voor jouw leven.
Bekijk deze cursus

Lichtreis herfst-equinox 22 september 2024

Voor de herfst-equinox geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 22 september. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Lees ook deze artikelen over de herfst:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Breuklijnen in de familie
€ 20,00

Breuklijnen in de familie

Karl Pillemer

Ellende komt in de beste families voor: 'Breuklijnen in de familie' van dr. Karl Pillemer is het begin van herstel

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?