Spiritualiteit

12 wijze tips die je helpen mee te gaan met de stroom van het universum

Door Maureen St. Germain
12 wijze tips die je helpen mee te gaan met de stroom van het universum

Wordt de chaos op aarde en misschien die in je leven, je even teveel? Deze 12 wijze lessen zorgen ervoor dat je zó weer rust gevonden hebt. Maureen St. Germain, auteur van Leven in 5d, helpt je in dit artikel (weer) op weg naar 5D en een leven vol bewustzijn en flow.

Het is een ongelooflijke ontdekking als je erachter komt dat je de controle hebt over je eigen gevoelens, gedachten en reacties op anderen.

Als je overgaat naar een hoger bewustzijn, zullen deze twaalf herkenningen je helpen bij het vinden van je pad en je weg door het leven. Als je op zoek bent naar een reeks eenvoudige regels als leidraad tijdens je ontwikkelingsproces, dan zul je het waarschijnlijk prettig vinden om deze twaalf concepten voor meesterschap over je vijfdimensionale zelf te gebruiken.

1. Leer hoe je je Hogere Zelf kunt activeren

Geloof in het Hogere Zelf en leer hoe je het kunt activeren en gebruiken. Al vele jaren deel ik deze eenvoudige en eenduidige methode om je te verbinden met je Hogere Zelf met anderen. Dit is een verbinding met een hogere versie van jezelf. Hij is niet beter dan jij en hij zal je ook niet gaan overheersen. Als een goede coach kan hij meer overzien dan jij ziet en je leiden bij het nemen van de beste beslissingen die tot het hoogste en beste resultaat leiden.

2. Verbind je met je Hogere Zelf

Herken dat je Hogere Zelf je naar huis kan leiden. Je Hogere Zelf ben jij en het weet wat je voor jezelf beoogde voor je in dit lichaam kwam. Je Hogere Zelf heeft toegang tot je verleden en kent ook je huidige doelen en verlangens. Als je de verbinding met het Hogere Zelf tot stand hebt gebracht, zul je altijd weten wat de hoogste en beste keuze voor je is.

3. Stel vragen aan je Hogere Zelf

Ben je bewust van het voordeel van vragen stellen – over alles – aan je Hogere Zelf. Als je je Hogere Zelf vraagt hoe je moet handelen en na een antwoord voor een andere manier van handelen kiest, zal de genegeerde Hogere Zelf-optie na de verrichte handeling op een gegeven moment toch de beste blijken te zijn. Je zult hier vaak om moeten lachen, veel leerlingen vertelden met een wrang lachje: ‘Ik wist wel beter, maar deed het toch.’

Na een paar van dit soort ‘misstappen’ zul je begrijpen dat het, ook als het contra-intuïtief aanvoelt, toch beter is om de suggestie van je Hogere Zelf te volgen. Je beschikt over een vrije wil en je toezegging om altijd je Hogere Zelf te volgen is nog altijd gebaseerd op een keuze!

4. Laat hartenpijn toe

Een steek in je hart krijg je als iemand die je dierbaar is, die je liefhebt en koestert en van wie je denkt dat hij hetzelfde pad gaat als jij en op dezelfde golflengte zit, iets doet wat jij niet zou doen. Dit tast je gevoel van veiligheid en je vertrouwen aan, omdat het je volkomen overvalt. Als je deze steek in je hart leert herkennen, wordt hij een krachtig hulpmiddel bij het verhogen van je bewustzijn.

Als je ervoor kiest om in zulke gevallen ‘toch van diegene te houden’, dan doorbreekt dit een blokkade voor de ‘liefde’ in je hart (voorwaardelijk, gebaseerd op verwachtingen) en het helpt je om een hogere bewustzijnstoestand in te gaan. Dit betekent niet dat je je moet laten misbruiken of mishandelen. Door een steek in je hart vanwege een vriend(in), kan de vriendschap met diegene op een lager pitje komen te staan. Heb daar vrede mee.

5. Herken dat je de medeschepper van je werkelijkheid bent

Bijna alle spirituele leraren zullen je dit vertellen, maar het is behoorlijk lastig te accepteren als de dingen niet zo lopen als je wilt. ‘Accepteren’ dat je medeschepper bent, wil zeggen dat ieder deeltje van jezelf, je Hogere Zelf, je bovenziel en de mens die je bent, samenwerken om kansen te creëren voor je spirituele zelf om zich te ontwikkelen. Je bovenziel is de verzameling van je expressievormen – in veel werkelijkheden – die je vele expressievormen overziet.

6. Herken dat je deze werkelijkheid naar wens kunt veranderen

Dit is ook weer een concept dat vaak wordt onderwezen, maar moeilijk te accepteren, laat staan te gebruiken is. Het doel van vijfdimensionaal worden is Godmeesterschap. De hulpmiddelen die Leven in 5d aanreikt, willen je laten zien hoe krachtig en machtig je wel niet bent en nodigen je uit om te oefenen als een ware meester over je lot.

7. Heb mededogen voor anderen

Herken dat de manier waarop je iets ontvangt niets met de gever te maken heeft. Als je je verder ontwikkelt, wordt dit principe vanzelf duidelijk. Je zult gaan begrijpen dat anderen niet zo denken als jij en dat zij ‘hun best doen’. Het is verbazingwekkend dat de behoefte om te weten waarom mensen de dingen doen die ze doen wegvalt als je in de vijfde dimensie spiritueel meesterschap verwerft. Dan zul je merken dat je mededogen ontwikkelt voor de zwakheden van anderen. Bereid je er maar op voor dat je als vijfdimensionaal wezen iedere dag opnieuw versteld zult staan!

8. Herken dat ieder individu zijn eigen weg gaat

Ieder mens is een vrij wezen. Sommige mensen zijn bang om fouten te maken, daarom houden ze zich strikt aan de leer en overtuigingen van anderen. Die ander (de expert) heeft dogmatische meningen en oordelen en belooft dat zijn weg al je problemen zal oplossen en je vrede zal brengen.

Vrede komt van binnenuit en onderweg zijn wil zeggen dat je begaan bent met jezelf en anderen en onvoorwaardelijke liefde toont die verder gaat dan een antwoord op de ‘waarom’-vraag, en je meer inzicht geeft in ‘wat’ zich werkelijk afspeelt. Dit is een van de voornaamste redenen om de Akasha kronieken voor jezelf te openen. Je gaat je leven en de interacties met anderen in een veel breder perspectief zien. Zo wilde een toegewijd meditatiebeoefenaar begrijpen waarom zijn jongvolwassen dochter hem zo kwetsend en respectloos behandelde.

Via mij leerde hij van de Geschiedschrijvers dat hij en zijn dochter in een vorig leven elkaars vijanden waren. Hij ontwikkelde zich spiritueel gezien, maar zijn dochter niet. Hij besloot om haar in dit leven te ondersteunen, maar zij beschouwt hem nog altijd als haar vijand.

De Geschiedschrijvers vertelden hem ook dat dit tijd zou kosten, dat ze ‘zou veranderen’ in een liefdevolle dochter en dat het zijn taak was om tot die tijd ‘toch van haar te houden’. Ze voegden er nog aan toe dat dit enkele jaren kon duren! Als ouder kan ik zeggen dat deze informatie misschien wel behulpzaam is, maar dat hij veel liever iets anders had gehoord! Aan de andere kant verzekerden de Geschiedschrijvers hem dat hier geen sprake was van ‘een schuld afbetalen’, maar van een keuze die hij uit liefde en mededogen op hogere bestaansniveaus had gemaakt. Hier op aarde was het zijn taak om toch van haar te houden, wat hem weer hielp om zich spiritueel verder te ontwikkelen!

9. Herken dat je het centrum van het universum bent

Het is een ongelooflijke ontdekking als je erachter komt dat je de controle hebt over je eigen gevoelens, gedachten en reacties op anderen, en dat je wat anderen betreft nergens recht op hebt. Dit leidt tot zelfmeesterschap. Als je gaat beseffen dat het niet uitmaakt wat anderen denken en doen tenzij jij het zelf toelaat, dan ben je het centrum van je universum.

10. Herken dat je iedere dag met een schone lei begint

Deze ontdekking is een prachtige verklaring van ‘geen karma meer’, waar hoofdstuk 4 van Ontwaken in 5D dieper op ingaat. Het houdt in dat de fouten van gisteren – waar je op een gegeven moment meestal spijt van krijgt – je niet kunnen tegenhouden. Mogelijk ‘leer’ je nieuwe keuzes te maken die niet meer ‘neigen’ naar het wangedrag, de gedachten of woorden waar je nu spijt van hebt! Het houdt ook in dat je jezelf iedere avond kunt vergeven in de wetenschap dat je de volgende dag opnieuw begint en dat onderzoek van jezelf – zonder de gedachte dat je morgen zult proberen om het beter te doen – het enige is wat nodig is! Dit ruimt de niet-goed-genoeg energie op die je bij tijd en wijle kan overweldigen.

11. Herken dat je de plicht hebt om integer te handelen

Dat er geen karma meer is wil niet zeggen dat je dezelfde ongepaste handelingen dag in dag uit kunt blijven herhalen. Het betekent dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je keuzes, ziet waar en hoe je anders kunt zijn, om vervolgens voor een andere manier te kiezen als je in een soortgelijke situatie terechtkomt. Het betekent ook dat je doorhebt dat je het aan jezelf verplicht bent om je aan de hoge maatstaven te houden die je aan anderen oplegt. Ten slotte betekent het ook dat je gedachten, woorden en daden ook echt overeenkomen en een juiste afspiegeling zijn van wat je vindt, zegt en doet. Mocht je iemand zijn die zou kunnen zeggen: ‘Ik probeer af te vallen’ om dan vervolgens donuts te gaan eten, dan begrijp je vast wel wat ik bedoel.

12. Wees bereid om verbonden te blijven met je Hogere Zelf

Dit is een eenvoudige opdracht, maar je moet heel toegewijd zijn om verbonden te blijven. Het betekent dat je bereid bent om je dagelijks ‘af te stemmen’ op je Hogere Zelf bij het kiezen voor bepaalde handelingen en beslissingen.

Volwassenen hebben meestal een goed ontwikkeld ego dat hen helpt bij het maken van beslissingen gebaseerd op het eigen verleden en begrip van de werkelijkheid. Als je regelmatig je Hogere Zelf aanspreekt, zul je merken dat je Hogere Zelf je af en toe op een contra-intuïtieve manier wil sturen. Uiteindelijk zal deze oefening hogere en betere resultaten brengen dan je ooit had kunnen vermoeden.

Fragment uit: Leven in 5d

Leven in 5D

Leven in 5D

Met 'Leven in 5D' van Maureen J. St. Germain ga je ervaren wat het is om echt in de vijfde dimensie te leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Maureen St. Germain:

Deel dit artikel online
Maureen St. Germain
Maureen St. Germain

Maureen J. St. Germain is een internationaal erkend leraar, intuïtieve gids en expert op het gebied van de mystieke en heilige tradities. Ze maakt diepe spirituele wijsheid toegankelijk en ze helpt mensen over de hele wereld bij hun spiritueel ontwaken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Breuklijnen in de familie
€ 20,00

Breuklijnen in de familie

Karl Pillemer

Ellende komt in de beste families voor: 'Breuklijnen in de familie' van dr. Karl Pillemer is het begin van herstel

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?