Astrologie

Het eclipsseizoen is begonnen (18 september t/m 2 oktober 2024): dit betekent het voor jou

Door Kate Rose
Het eclipsseizoen is begonnen (18 september t/m 2 oktober 2024): dit betekent het voor jou

De maansverduistering op 18 september 2024 tijdens de volle maan in Vissen opent het eclipsseizoen. Dit is vaak een chaotische periode vol verwarring, emoties en eindes maar óók een nieuw begin. “Het is een moment waarop je kosmische downloads kunt ontvangen en zelfs inzichten kunt krijgen van wat nog moet komen,” zegt astroloog Kate Rose, auteur van De kosmische liefdesgids. Wat ga jij voelen van dit eclipsseizoen?

Wanneer iets eindigt, begint er iets anders.

De spirituele betekenis van het eclipsseizoen

De volle maan in Vissen met de maansverduistering zal op woensdag 18 september de nachtelijke hemel verlichten en het begin inluiden van een gloednieuwe fase in je levensreis.

Lieve lezer, weet dat een nieuwe cyclus net is begonnen. Hoewel je misschien alleen maar eindes ziet, mag je op het universum vertrouwen. Je wedergeboorte is al aan het aarden. Je mag het onbekende koesteren. Je gaat namelijk meer liefhebben dan je je ooit kon voorstellen. Laat dit een tijd zijn waarin je je overgeeft aan je eigen eenheid; waarin je beseft hoe jij en de wereld allemaal met elkaar verbonden zijn. Je bent één en je maakt deel uit van de bron. Je komt elke keer wanneer je vanuit je hart kiest dichterbij je lot, vooral wanneer je blijft zoeken naar wonderen in het alledaagse leven.

Kosmische downloads en inzichten

De volle maan in Vissen vormt een einde, maar als eerste eclips van de nieuwe komende maansknoopcyclus in Vissen en Maagd is het ook een begin. Het is een moment waarop je kosmische downloads kunt ontvangen en zelfs inzichten kunt krijgen van wat nog gaat komen.

Het begin van een nieuwe cyclus

Deze eclips is een voorproefje van wat je belangrijkste aandachtspunt zal zijn vanaf 2025, zodra de maansknopen van het lot officieel naar Vissen en Maagd verschuiven. Probeer te observeren, te reflecteren en te eren wat zich aandient. Begrijp dat wat je van binnen vasthoudt meer invloed heeft op wat je probeert te manifesteren dan welke externe gebeurtenis in je leven dan ook.

De energie van Vissen

Vissen is het laatste teken van de dierenriem en heeft daarom kwaliteiten van elk van de andere elf tekens. Vissen staat voor eenheid en heelheid omdat het de entiteit van de dierenriem en het menselijk bestaan op aarde vertegenwoordigt. Daardoor staat Vissen ook voor de onderdrukking van emoties, de zware energie die onwaarheden veroorzaken en het besef dat je er voor anderen wilt zijn, maar dat je er eerst voor jezelf moet zijn.

Gebruik de energie van het eclipsseizoen

Laat codependentie en het idee dat je jezelf moet opofferen voor anderen achter je. Focus je in plaats daarvan op je eigen kosmische waarheid en wat je ziel nodig heeft om zich vrij te voelen.

Je staat op het punt van een enorme doorbraak, om die volgende en meest cruciale stap te zetten mag je er ook voor zorgen dat er niets is dat je aan het verleden bindt. Voel je emoties, verwerk ze en sta jezelf toe om te begrijpen dat je niet altijd kunt bepalen wat er in het leven gebeurt – maar dat je wel kunt kiezen hoe je je erbij voelt.

Liefdesverdriet hoeft je toekomstige relaties niet negatief te beïnvloeden, maar kan dienen als een waarschuwing en een hogere les. Een verandering in je familie of carrière hoeft je niet angstig te maken, maar kan je helpen meer te begrijpen van wat je in dit leven wilt bereiken. Jíj bepaalt wat je wordt op basis van de gevoelens waaraan je je wilt overgeven.

Het is niet nodig om de zwaarte nog langer met je mee te dragen of in de verleiding te komen om schuldgevoelens te omarmen. Alles heeft een hoger doel en daarom kun je erop vertrouwen dat dit moment al precies is wat het moet zijn.

Drijf in het waterige rijk van de Vissen en voel. Geef je over aan de waarheid. Laat los wat zwaar is en wat alleen maar dient om je af te leiden van het kostbare doel en lot waarmee je in dit leven geboren bent.

Lees verder over de volle maan in Vissen in dit artikel.

Ritueel: volle maan en maansverduistering in Vissen

Eclipsen staan voor eindes. Deze eclips is ook een deel van de nieuwe komende eclipscyclus in Maagd en Vissen die officieel zal beginnen in maart 2025 en zal duren tot in 2027. Maagd en Vissen vertegenwoordigen de energie van eenheid, gezonde groei en het plannen van de dromen die je ziel hoopt te manifesteren. Dit ritueel helpt je daarbij:

  • Laat de twijfel, de onzekerheden en zelfs de angsten los, zodat je met een fris en hoopvol hart aan dit nieuwe hoofdstuk kunt beginnen, wetende dat alles wat voor jou bestemd is al onderweg is.
  • Schrijf op een papiertje wat je wilt loslaten tijdens deze volle maan in Vissen; denk aan de negatieve zelfpraat of interne schaduwen die je hebben tegengehouden of je in vervullende cycli hebben gehouden.
  • Vouw het papiertje drie keer. Dit is een kosmisch getal.
  • Plaats het papiertje samen met een amethist in een glas of pot met water buiten in het maanlicht. Zelfs als je wolken hebt op de vooravond van de maan, zul je nog steeds de kracht van haar stralen ontvangen.
  • Neem de volgende dag je maanwater en intentie en giet het over de wortels van een salieplant, dennenboom of rozemarijn voor genezing.
  • Bewaar de amethist in je zak of onder je bed terwijl je gelooft in een betere morgen en het leven gaat leven dat je altijd al voelde roepen naar je ziel.

Affirmaties voor de volle maan in Vissen en maansverduistering

  • Ik heb vrede met mezelf.
  • Ik verdien het om voor mezelf te zorgen op alle manieren die ik nodig heb.
  • Ik ben één met mijn hart en ziel.
  • Ik ben verbonden met de wereld om me heen.
  • Ik heb de leiding over mijn lot.
De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Voor meer van haar werk, bezoek haar website.

Dit kun je nog meer verwachten in september 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Breuklijnen in de familie
€ 20,00

Breuklijnen in de familie

Karl Pillemer

Ellende komt in de beste families voor: 'Breuklijnen in de familie' van dr. Karl Pillemer is het begin van herstel

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?