Astrologie

De nieuwe maan in Weegschaal (2 oktober 2024): je ware emoties en de wijsheid van Persephone

Door Annick Van Damme
De nieuwe maan in Weegschaal (2 oktober 2024): je ware emoties en de wijsheid van Persephone

Op 2 oktober 2024 worden we beïnvloed door de nieuwe maan in het verfijnde en harmonieuze teken Weegschaal. Deze bijzondere maanenergie nodigt je uit om balans en harmonie te vinden, maar vraagt ook om een diepere overgave aan de universele stroom van energie die door je heen beweegt, vertelt Annick Van Damme, spirituele coach en auteur van Tarot voor jezelf. De energie van nieuwe maan in Vissen nodigt je uit om controle los te laten en te vertrouwen op de natuurlijke flow van het universum.

Hoewel de Weegschaalenergie je kan verleiden om moeilijke kwesties te vermijden, vraagt deze maanstand juist om de obstakels recht in de ogen te kijken.

De kracht van overgave

Tijdens deze nieuwe maan worden de energieën van Weegschaal versterkt, wat je uitdaagt om balans te creëren in je relaties, je omgeving en vooral binnen jezelf. Hoewel de Weegschaalenergie je kan verleiden om moeilijke kwesties te vermijden, vraagt deze maanstand juist om de obstakels recht in de ogen te kijken. Laat de drang om alles te controleren los en geef je over aan de stroom van het leven.

Verbinding met je ware emoties

Je ware emoties omarmen vraagt om moed en zelfcompassie. Vaak onderdrukken we gevoelens omdat we bang zijn voor wat ze zouden kunnen onthullen of omdat we ons schamen voor onze kwetsbaarheid. Toch ligt in deze emoties de sleutel tot je authentieke zelf. Om je met deze emoties te verbinden zonder angst, schaamte of oordeel, kun je de volgende stappen overwegen:

  1. Erkenning: Begin met het erkennen van je gevoelens zonder oordeel. Laat jezelf voelen wat je voelt—of het nu vreugde, verdriet, angst of boosheid is. Elke emotie heeft een waardevolle boodschap voor je.
  2. Acceptatie: Probeer je emoties te accepteren zoals ze zijn, zonder ze te willen veranderen of weg te duwen. Dit betekent jezelf toestaan kwetsbaar te zijn en de kracht te vinden in het omarmen van je innerlijke wereld, zelfs als dat ongemakkelijk is.
  3. Uitdrukking: Zoek een veilige manier om je emoties te uiten, zoals schrijven, praten met een vertrouwenspersoon of geef op een creatieve manier vorm aan je emoties. Dit geeft je emoties de ruimte om te transformeren en los te laten.
  4. Zelfcompassie: Wees vriendelijk en geduldig met jezelf. Herinner jezelf eraan dat het menselijk is om een breed scala aan emoties te ervaren en dat elke emotie er mag zijn.
  5. Vertrouwen: Vertrouw erop dat door je emoties te accepteren en te uiten, je een dieper evenwicht en innerlijke rust zult vinden. Net zoals de schalen van Weegschaal altijd hun evenwicht vinden, zul jij dat ook doen.

Wees niet bang om je authentieke zelf te zijn. Wanneer je je ware emoties zonder angst, schaamte of oordeel toelaat, open je de deur naar een dieper begrip van jezelf en naar een meer vervullend en gebalanceerd leven.

De overgang van licht naar donker

Terwijl we de transformerende energie van de nieuwe maan in Weegschaal omarmen, bereiden we ons ook voor op een andere belangrijke overgang—die van de zon naar Schorpioen op 23 oktober. Met deze overgang merken we dat het daglicht zichtbaar afneemt en de dagen donkerder worden. Waar Weegschaal ons helpt balans en schoonheid te vinden, neemt Schorpioen ons mee naar de diepere, meer mysterieuze aspecten van het leven. Deze periode van toenemende duisternis nodigt je uit om naar binnen te keren en de verborgen lagen van onszelf te verkennen. Het is een kans om transformatie op een dieper niveau te omarmen.

Persephone: de godin van transformatie en wedergeboorte

In deze tijd van het jaar, waarin het licht afneemt en de duisternis groeit, belichaamt Persephone, de koningin van de onderwereld, deze overgang perfect. Haar mythe symboliseert de cyclische aard van leven, dood en wedergeboorte en herinnert ons eraan dat in het omarmen van zowel het licht als het donker, ware transformatie plaatsvindt.

Elk jaar neemt Persephone afscheid van haar moeder, Demeter, om terug te keren naar de onderwereld, waar ze haar rol als koningin vervult. Persephone leert ons dat de kracht van transformatie schuilt in de bereidheid om zowel het licht als het donker te omarmen.

Persephone ’s reis naar de onderwereld staat symbool voor het omarmen van het onbekende en het integreren van onze schaduwzijden. Ze herinnert ons eraan dat ware kracht komt van het accepteren van alle aspecten van onszelf—het zichtbare en het verborgen, het lichte en het donkere. Haar verhaal is een uitnodiging om onze eigen diepten te verkennen en de kracht te vinden in onze transformaties.

Ritueel: verbinding met de kracht van Persephone

Om deze krachtige energieën van de nieuwe maan in Weegschaal en de wijsheid van Persephone volledig te integreren, kun je een ritueel uitvoeren dat gericht is op overgave en balans. Dit ritueel helpt je om zowel de harmonieuze energie van Weegschaal als de transformerende kracht van Persephone te omarmen, zodat je innerlijke balans en transformatie kunt vinden.

Stap 1: Voorbereiding

  • Zoek een rustige en comfortabele plek waar je niet gestoord wordt.
  • Creëer een heilige ruimte door een kaars aan te steken en eventueel wierook te branden. Als je een altaar hebt, kun je daar symbolen van balans en transformatie op plaatsen, zoals een weegschaal, een afbeelding van Persephone of een kristal zoals rozenkwarts of obsidiaan.

Stap 2: Visualisatie voor balans in jezelf

  1. Gronden: Sluit je ogen en adem diep in en uit. Visualiseer dat er wortels vanuit je voeten diep de aarde in groeien. Voel hoe deze wortels je verbinden met de stabiliteit en kracht van de aarde. Bij elke ademhaling voel je je meer gegrond en verbonden met de aarde onder je.
  2. Visualiseer evenwicht: Stel je voor dat er een stralend, gouden licht in je hartcentrum begint te gloeien. Dit licht staat symbool voor de kern van je wezen—je innerlijke balans. Zie dit licht zich uitbreiden door je hele lichaam, van je hoofd tot je voeten en voel hoe het je vult met een gevoel van vrede en harmonie.
  3. De weegschaal: Visualiseer nu een weegschaal in je hart. Aan de ene kant van de weegschaal ligt je lichte kant—je vreugde, je liefde, je wijsheid. Aan de andere kant ligt je donkere kant—je angsten, je twijfels, je verdriet. Zie hoe deze weegschaal in balans zoekt, waarbij beide kanten even waardevol en essentieel zijn voor je wezen.
  4. Verbinding met de nieuwe maan: Visualiseer de nieuwe maan boven je, een zilveren sikkel aan de donkere hemel. Zie hoe het maanlicht neerdaalt en zich vermengt met het gouden licht in je hart.

Stap 3: Persephone aanroepen

Plaats je handen op je hart en spreek de volgende aanroeping hardop of in stilte uit:

“Persephone, Koningin van de Onderwereld, gids door de duisternis, breng je wijsheid naar mij. Help mij om mijn schaduw te omarmen en mijn angsten onder ogen te zien. Zoals jij jaarlijks terugkeert naar de onderwereld, leid mij in mijn eigen reis naar binnen, naar de diepten van mijn ziel. Laat je kracht me helpen om oude patronen los te laten en ruimte te maken voor nieuw leven en balans. Moge je aanwezigheid me ondersteunen terwijl ik de energie van deze nieuwe maan in mijn hart veranker. Ik eer jouw reis naar de onderwereld en verwelkom je in mijn ritueel, in mijn hart en in mijn leven. Zo zal het zijn.”

Stap 4: Verbinden van de energie van de nieuwe aan en de wijsheid van Persephone

  • Blijf je concentreren op het gouden licht in je hart en het zilveren licht van de nieuwe maan. Visualiseer dat deze twee lichten samensmelten en een stralende bal van energie vormen in je hart. Dit is de gecombineerde energie van de nieuwe maan en de wijsheid van Persephone.
  • Voel hoe deze energie zich door je hele lichaam verspreidt, elke cel vult en je energieveld omhult. Stel je voor dat deze energie je beschermt, je kracht geeft en je helpt om in balans te blijven, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt.

Stap 5: Afronden

  • Bedank Persephone voor haar aanwezigheid en begeleiding. Bedank de energie van de nieuwe maan voor haar vernieuwing en kracht.
  • Adem nog een paar keer diep in en uit en breng langzaam je bewustzijn terug naar de ruimte om je heen.
  • Als je er klaar voor bent, open je langzaam je ogen. Schrijf eventueel je ervaringen en inzichten op in een dagboek.

Stap 6: Integratie

  • Draag gedurende de komende dagen een voorwerp van je altaar bij je, zoals een rozenkwarts of een obsidiaan, om je te herinneren aan de inzichten die je tijdens het ritueel hebt opgedaan. Dit helpt je om de energie van balans en transformatie te blijven voelen en te integreren in je dagelijkse leven.
  • Blijf regelmatig even stilstaan bij het gouden licht in je hart en de balans die je hebt gecreëerd.

Dit ritueel helpt je om de energie van de nieuwe maan in Weegschaal en de transformerende kracht van Persephone diep in je wezen te integreren, zodat je met vertrouwen en balans verder kunt op je pad.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Het mysterie van de donkere maan

Het mysterie van de donkere maan

Wil je nog dieper in je schaduwkanten en godinnen als Persephone leren? Het mysterie van de donkere maan van Demetra George is jouw gids hierin.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Breuklijnen in de familie
€ 20,00

Breuklijnen in de familie

Karl Pillemer

Ellende komt in de beste families voor: 'Breuklijnen in de familie' van dr. Karl Pillemer is het begin van herstel

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?