Astrologie

Liefdeshoroscoop oktober 2024: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

Door Kate Rose
Liefdeshoroscoop oktober 2024: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

Oktober 2024 belooft een échte liefdesmaand te worden met Mercurius in Schorpioen en het nieuwe begin dat de zonsverduistering op 2 oktober brengt. Voor 5 sterrenbeelden is deze maand helemaal bijzonder: “zij zien hun relatie of single-leven verbeteren in oktober 2024 als we verschillende retrograde-fasen en eclipsen achter ons laten,” zegt astroloog Kate Rose, auteur van De kosmische liefdesgids. 

Let goed op wat er gebeurt tijdens de volle maan in Ram op donderdag 17 oktober 2024.

Astrologische liefdesenergie van oktober 2024

De laatste eclips van het jaar op 2 oktober brengt de nodige veranderingen teweeg. De afgelopen periode was voor velen moeilijk aangezien we nogal astrologisch uitdagende maanden hadden. Vijf dierenriemtekens krijgen het wat makkelijker en zien hun relatie of single-leven verbeteren in oktober 2024 als we verschillende retrograde-fasen en eclipsen achter ons laten.

Nieuwe maan en zonsverduistering

Oktober 2024 begint met de nieuwe maan in Weegschaal met zonsverduistering op 2 oktober. Nieuwe manen staan voor een nieuw begin en zonsverduisteringen brengen onverwachte veranderingen teweeg in je leven. Dit zal zich manifesteren als een verrassingsreünie of communicatie van iemand die je leuk vindt. Het is nu belangrijk om ruimte te houden voor wat zich aan je openbaart en met de stroom mee te gaan. Let er echter op dat je nog steeds intenties mag zetten en in de richting moet gaan van wat je hoopt te manifesteren.

Mercurius in Schorpioen en Venus in Boogschutter

Op zondag 13 oktober 2024 verschuift Mercurius naar Schorpioen. Deze plaatsing brengt diepte en intensiteit in je romantische relaties en ervoor zorgt dat alle verkondigingen in de liefde die je ontvangt met intentie worden gedaan.

Mercurius in Schorpioen helpt je niet alleen om aan te trekken wat je het meest verlangt, maar brengt ook een grotere spirituele verbinding in je relatie als je erop vertrouwt dat alles mogelijk is in dit leven. Deze energie van verkenning en avontuur wordt benadrukt als Venus op donderdag 17 oktober terugkeert naar Boogschutter, een zachte herinnering dat liefde meer een reis is dan een bepaalde bestemming.

Volle maan in Ram

Let goed op wat er gebeurt tijdens de volle maan in Ram op donderdag 17 oktober 2024. Deze volle maan is verbonden met de grote zonsverduistering in Ram die op 8 april 2024 plaatsvond. Volle manen brengen niet alleen eindes, maar ook bloei en vrede.

Wat is de astrologische energie van oktober? Lees het in de maandhoroscoop.

5 sterrenbeelden die de energie van oktober 2024 het meest voelen

1. Tweelingen

Oktober 2024 brengt een zachtere en intiemere energie als je op zoek bent naar een meer vredige en huiselijke verbinding met je partner. Tijdens deze maand richt je je op de zorg voor jezelf, wat ook rust en meer tijd thuis doorbrengen met je partner inhoudt. Hoewel je vaak bekend staat als de sociale vlinder vanwege je extraverte aard, moet zelfs een vlinder zijn vleugels laten rusten.

Omdat je zoveel belangrijke vriendschappen hebt en een sterk verlangen naar succes, is het makkelijk om het zo druk te krijgen dat je relatie per ongeluk op de achtergrond raakt. Dit kan vaak veel andere problemen veroorzaken, zoals ruzies en onrust. Maar in oktober verandert dit allemaal als je wordt opgeroepen om het rustiger aan te doen, uit te rusten en meer tijd thuis door te brengen – wat in jouw geval ook je romantische relatie ten goede komt.

Venus in Boogschutter

Venus, de planeet van de liefde, komt op donderdag 17 oktober in Boogschutter en helpt je om je energie te richten op het verbeteren en versterken van je romantische relatie. Hoewel dit een uitstekende energie is om je te helpen weer contact te maken met je partner, vooral door middel van betekenisvolle gesprekken rond de tijd van de maan in het laatste kwartier in Leeuw op donderdag 24 oktober, kan het ook een prachtig moment zijn om je romantische leven weer op te laden.

Als je single bent en het druk hebt gehad met het genieten van de zomer met vrienden en het werken aan je carrière, dan is dit de perfecte tijd om na te denken over wat je wilt van een relatie. Venus in Boogschutter zal je helpen om meer prioriteit te geven aan je romantische leven terwijl je een diepere en betekenisvollere verbinding zoekt. Hoewel deze energie je vaak avontuurlijker doet voelen, zal de Schorpioen energie in oktober ervoor zorgen dat je het liever rustig aan doet en geniet van rustige avonden in plaats van naar een exotische bestemming te vliegen. Maar soms is dat net wat je nodig hebt om je te realiseren dat je misschien al precies bent waar je wilt zijn.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

2. Ram

Je hebt het afgelopen jaar dramatische verschuivingen en veranderingen meegemaakt in je romantische leven, Ram. Dit is allemaal te danken aan de Noordelijke maansknoop in je sterrenbeeld Ram die je helpt om je af te stemmen op je authenticiteit, terwijl de Zuidelijke maansknoop in Weegschaal je heeft geholpen om je karmische lessen te leren en te boven te komen. Dit kan je op paden hebben geleid waarvan je nooit had gedacht dat je die zou bewandelen, waardoor er ruimte is ontstaan om naar je hart te luisteren en keuzes te maken die het diepst bij je resoneren.

Hoewel het afgelopen jaar uitdagende scheidingen heeft bevat, hoef je niet te wachten op dat nieuwe begin waarvan je hoopte dat het om de hoek lag. Om je voor te bereiden, ga je helemaal voor wat je wilt. Voor levensveranderende liefde moet je bereid zijn om liefde je leven te laten veranderen.

Op woensdag 2 oktober zal de nieuwe maan en zonsverduistering in Weegschaal staan en een onverwachte kans bieden om je romantische leven te verbeteren. Deze nieuwe naan is verbonden met de volle maan en maansverduistering in Weegschaal die plaatsvond op 25 maart. Deze laatste was verbonden met de zonsverduistering in Ram op 8 april die waarschijnlijk schokgolven door je leven stuurde. Deze cyclus van eclipsen in Ram en Weegschaal loopt nu ten einde en wordt afgesloten met een zonsverduistering in Ram op 29 maart 2025. Deze zonsverduistering in Weegschaal in oktober is je kans om alles wat je geleerd hebt toe te passen en een nieuw begin in je romantische leven te starten.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

3. Weegschaal

Grote veranderingen leiden altijd tot grote liefde, lieve Weegschaal. Hoe plotseling je ook wakker wordt rond de tijd van de nieuwe maan en zonsverduistering in Weegschaal op 2 oktober, je hoeft maar een paar weken te wachten tot donderdag 17 oktober, wanneer de volle maan in Ram haar hoogtepunt bereikt, om de schokgolven door je romantische leven te voelen gaan.

De Zuidelijke maansknoop, de plaats van je generationele karma en verleden van de ziel, heeft het afgelopen jaar door Weegschaal bewogen, in de hoop je het verschil te leren tussen wat voor jou bedoeld is en wat je kunt kiezen als je nog steeds vanuit die plaats van verwonding opereert. Terwijl je geneest en jezelf geeft wat je altijd van anderen hebt verlangd, verander je ook het soort romantische partners dat je aantrekt. Dit is een spannende tijd, ook al voelde het dit jaar misschien moeilijker dan andere jaren. Maar je hebt in deze tijd ook een grote verantwoordelijkheid tegenover jezelf om te helen, zodat je bij de volle maan in Ram zeker weet welk pad je in je leven wilt inslaan.

De volle maan in Ram in oktober zal terugkomen op de energie van de nieuwe maan en zonsverduistering in Ram die op 8 april plaatsvond. Hoewel alle eclipsen krachtig zijn, zorgde deze eclips voor nóg diepere realisaties en drastische veranderingen in je leven. Maar nu de maan volheid bereikt in het teken Ram, zul je ook de betekenis en het doel begrijpen van alles wat er dit jaar in je romantische leven is gebeurd.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

4. Stier

Zodra Mercurius op zondag 13 oktober 2024 terugkeert naar Schorpioen, word je aangespoord om na te denken over je communicatiestijl en word je eraan herinnerd hoe belangrijk het is om ruimte te houden voor belangrijke gesprekken met je partner.

Je moet open blijven staan, Stier. Niet alleen voor onverwachte aanbiedingen, maar ook om terug te komen op gesprekken die je partner nodig heeft om ze af te sluiten. Je hebt de neiging om liefde praktisch te benaderen, wat betekent dat als je een onderwerp al een keer hebt besproken, je denkt dat het geregeld is. Als je flexibeler kunt zijn en beseft dat het er niet alleen om gaat wíe er gelijk heeft, maar dat je gewoon het verschil in perspectief en gevoelens moet begrijpen, kun je ook een diepere ruimte van liefde en verbinding creëren.

Mercurius in Schorpioen stelt je in staat om dieper te gaan in de manieren die je partner nodig heeft en brengt je bijzondere nieuwe liefdesaanbiedingen, afhankelijk van waar je eigen reis je brengt.

Verkennen van mogelijkheden

Als je single bent, liggen er nieuwe aanbiedingen voor afspraakjes of mensen die interesse in je tonen in het verschiet. Het kan verstandig zijn om open te blijven staan voor iemand met wie je normaal gesproken niet zou daten of om wat van je regels los te laten om ruimte te maken voor meer liefde in je leven. Maar om deze kans optimaal te benutten, moet je ook de manier veranderen waarop je gesprekken met je romantische partner of nieuwe liefdesinteresse benadert.

Word meer geïnteresseerd in het verkennen van mogelijkheden in plaats van een specifiek resultaat. Laat de behoefte los om gelijk te hebben of zelfs alles volgens je plannen te laten verlopen. Sta gewoon open voor de liefde.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

5. Leeuw

Als Venus op donderdag 17 oktober 2024 terugkeert naar Boogschutter, zullen romantische verbintenissen je bezighouden, waardoor je meer gaat nadenken over met wie je jezelf je leven ziet doorbrengen en hoe je romantische keuzes je ambities beïnvloeden.

Je kunt jezelf verrassen door plotseling meer te verlangen naar de vastigheid van een toegewijde relatie dan naar de zoveelste opwindende vrijpartij, Leeuw. Hoewel je niet tegen een verbintenis bent, kun je vaak verveeld raken of zelfs gaan twijfelen of je jezelf wel aan één iemand kunt verbinden je leven lang. Dit komt vaak door de manier waarop je romantische partners uitkiest. Als je alleen maar plezier wilt hebben, dan zul je iemand aantrekken die op zoek is naar hetzelfde. Wanneer het alleen om gemak gaat, dan trek je misschien iemand aan die emotioneel niet beschikbaar is. Als je onzeker bent over wat je wilt, dan zul je eindigen met iemand die net zo verward is over zijn of haar romantische toekomst.

Besteed wat tijd aan het nadenken over je dromen voor je romantische toekomst, want je zult een kosmische kans krijgen om een partner voor de lange termijn aan te trekken – als dat is wat je wilt. Sta jezelf toe om deze nieuwe kant van jezelf te omarmen, want je verdient al het geluk van de wereld en oktober kan een onverwacht aanzoek opleveren.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Voor meer van haar werk, bezoek haar website.

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

In 'De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen' van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Waarom doe ik zo?
€ 20,00

Waarom doe ik zo?

Robert Jackman

Tem je triggers en begrijp je impulsieve reacties beter met de inzichten die Robert Jackman in ‘Waarom doe ik zo?’ geeft.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?