Astrologie

Dwergplaneten Eris en Juno staan tegenover elkaar 20 oktober 2024: wat betekent dit voor jou?

Door Karin en Danique Vergeer
Dwergplaneten Eris en Juno staan tegenover elkaar 20 oktober 2024: wat betekent dit voor jou?

Op 20 oktober 2024 staan de dwergplaneten Eris en Juno precies tegenover elkaar, wat voor veel spanning kan zorgen in relaties. Deze oppositie tussen de vurige Eris in Ram en de harmonieuze Juno in Weegschaal kan conflicten en twijfels aansteken, vooral in langdurige verbindingen en tweelingzielrelaties. Ben je benieuwd wat deze unieke stand van de planeten voor jou kan betekenen? Astrologen Karin en Danique vergeer vertellen het in dit artikel.

Nu Juno in Weegschaal staat, kun je binnen je huwelijk of tweelingzielverbinding op zoek gaan naar harmonie.

Dwergplaneten Eris en Juno tegenover elkaar

Op 20 oktober 2024 staat de dwergplaneet Eris exact recht tegenover de dwergplaneet Juno. Eris staat dan in het teken Ram en Juno in Weegschaal. Deze oppositie kan voor veel spanningen in relaties zorgen, en door ruzies kan er een tweedeling ontstaan, vooral binnen langdurige relaties, huwelijken en tweelingzielrelaties. Er zullen veel veranderingen plaatsvinden, en het is mogelijk dat voor tweelingzielen de weg wordt vrijgemaakt om een nieuwe fase in te gaan, waarin ze dichter bij elkaar kunnen komen.

De betekenis van Juno

In de mythologie was Juno de vrouw van Jupiter. Zij stond voor heilige toewijding en de verbinding binnen het partnerschap en had het verlangen om samen te smelten met haar partner. Daarom staat Juno in onze horoscoop voor het verlangen naar een huwelijk, maar ook voor het soort huwelijk dat je hebt, de passie, intensiteit en de toewijding die je voelt voor je partner. Juno zegt ook alles over de verbinding met je tweelingziel.

Het teken waarin Juno in jouw geboortehoroscoop staat, geeft aan wat voor partners je aantrekt en wat je aantrekkelijk vindt in jouw partner.

Juno in Weegschaal

Nu Juno in Weegschaal staat, kun je binnen je huwelijk of tweelingzielverbinding op zoek gaan naar harmonie. Jij en je partner/tweelingziel kunnen zachter, vergeeflijker en begripvoller zijn naar elkaar en veel waarde hechten aan een fijne samenwerking en het ondersteunen van elkaar.

Van ruzie houden jullie niet, en je bewaart liever de lieve vrede door regelmatig wat water bij de wijn te doen. Het gevolg hiervan is dat je niet altijd voor jezelf opkomt tegenover je partner of tweelingziel. Belangrijke beslissingen kunnen vaak uitgesteld worden, vooral wanneer jullie het niet eens kunnen worden, maar hier niet over in conflict willen raken.

Je kunt het nu ook extra aantrekkelijk vinden als je partner opkomt voor rechtvaardigheid en voor je “vecht” wanneer jou onrecht wordt aangedaan, en wanneer hij/zij er goed gekleed uitziet.

Eris: godin van strijd en onenigheid

Eris is in de mythologie de godin van strijd en onenigheid. In Ram betekent dat dat je wilt vechten voor rechtvaardigheid en onafhankelijkheid en wilt opkomen voor gelijkheid en vrouwenrechten. Eris is de vrouwelijke krijger en laat de rebelse kant in jou naar boven komen. Deze dwergplaneet wil dat de waarheid aan het licht komt en dat verborgen zaken uit jouw onderbewustzijn naar boven komen.

De vurige Eris staat tegenover Juno

Nu Eris tegenover Juno staat, kan er binnen jouw huwelijk, relatie of tweelingzielverbinding flink wat weerstand, wrijving, irritaties en ruzies ontstaan, vooral wanneer blijkt dat je partner niet zo loyaal en toegewijd is als je dacht.

Eris kan er vervolgens voor zorgen dat er een verwijdering ontstaat, en je kunt zelfs besluiten de relatie te beëindigen. Door het aspect met Pluto kun je door een crisis gaan en een intense transformatie doormaken, waarbij veel emoties verwerkt moeten worden. Er kunnen bijvoorbeeld veel angsten naar boven komen, en boosheid kan explosief naar buiten komen.

Nawerking van de supermaan in Ram

Mede door de nawerking van de supermaan in Ram van afgelopen 17 oktober, kan er onder een bepaalde druk en spanning een belangrijke beslissing worden genomen. Het kan moeilijk zijn om de lieve vrede nog te bewaren.

Tweelingzielen die nog in een karmische relatie zitten

Onder invloed van Pluto, die een spanningsaspect maakt met Eris, kunnen onopgeloste emoties rondom de band met één van je ouders, specifiek je vader, worden geprojecteerd in de relatie met je karmische partner. Veel boosheid over onrechtvaardigheid, verdriet, schuldgevoelens en sombere gevoelens kunnen hierdoor naar boven komen, vooral wanneer jij of je partner in een tweelingzielsituatie zit, en jullie relatie hierdoor niet meer is zoals voorheen.

Je kunt het gevoel hebben onrechtvaardig behandeld te worden door je partner, of je partner door jou. Misschien trok je partner zich veel terug en heeft hij/zij veel verborgen gehouden over het contact met zijn/haar tweelingziel, of heb jij niet het achterste van je tong laten zien. Hierdoor kunnen wraakzuchtige gevoelens en manipulatief gedrag naar boven komen bij één van jullie. Dit kan jullie verder uiteen drijven. Onverwachts kan er zelfs een einde komen aan jullie relatie, of je maakt juist een transformatie door samen. Je kunt inzien dat je graag een stabiele relatie wilt, waarin zorg voor elkaar, liefde, passie, intense verbindingen en seksuele aantrekkingskracht belangrijke factoren zijn. Als één of meerdere factoren niet aanwezig zijn, kun je besluiten om te kiezen voor jezelf en/of voor je tweelingziel.

Tweelingzielen worden naar elkaar toegetrokken

Wanneer je in een karmische relatie zit en jullie uit elkaar willen gaan, of daar al mee bezig zijn, kan er versneld een verwijdering ontstaan tussen jullie. Belangrijke beslissingen kunnen nu genomen worden. Het diepe gevoel richting jouw tweelingziel en het verlangen naar elkaar kan alles in een versnelling brengen. Warme en gepassioneerde gevoelens richting jouw tweelingziel kunnen ervoor zorgen dat jullie weer naar elkaar toe trekken.

Je kunt merken dat je elkaar moeilijk kunt loslaten en dat mooie herinneringen uit jullie verleden steeds terug naar boven komen. Dit kan getriggerd worden door liedjes die je hoort of in je hoofd opkomen, door berichtjes van je tweelingziel, een plaats waar je een bijzondere herinnering aan hebt met je twin, of door tekens die je ontvangt van de kosmos. Ook kan het gevoel om voor elkaar te willen zorgen sterker naar boven komen.

Dit kan dus een turbulente tijd zijn voor tweelingzielen, waarin zij (opnieuw) in contact kunnen komen met elkaar om te beslissen of ze met elkaar verder willen en hoe ze hun relatie vorm willen geven.

Liefs,
Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumatlantis.com.

Lichtreis Heling van je innerlijke kind 22 oktober 2024

Karin en Danique Vergeer geven een online lichtreis op 22 oktober 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Leven met de sterren

Leven met de sterren

Leer je geboortehoroscoop lezen in Leven met de sterren met beroemd astrologe Yasmin Boland en ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Waarom doe ik zo?
€ 20,00

Waarom doe ik zo?

Robert Jackman

Tem je triggers en begrijp je impulsieve reacties beter met de inzichten die Robert Jackman in ‘Waarom doe ik zo?’ geeft.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?