Astrologie

Venus in Schorpioen (23 september t/m 11 november 2024): intense emoties, jaloezie en een sensuele liefdesperiode

Door Lisa Ensing
Venus in Schorpioen (23 september t/m 11 november 2024): intense emoties, jaloezie en een sensuele liefdesperiode

Liefdesplaneet Venus staat op dit moment in het mysterieuze en diepvoelende teken Schorpioen. “De energie van Venus in Schorpioen kan je liefdesleven intenser maken: je kunt intense jaloezie óf een diepgaande connectie en sensualiteit voelen,” zegt Lisa Ensing. Lees in dit artikel hoe jij deze energie kunt inzetten om jouw liefdesleven te transformeren.

Het is nu de perfecte tijd om jouw liefdesleven te transformeren!

De energie van Venus

Venus is de planeet van de liefde, schoonheid, aards genot, het gevoel van veiligheid en overvloed. Venus vertegenwoordigt de vrouwelijke energie in het universum, waar Mars de mannelijke energie vertegenwoordigt.

De energie van Schorpioen

Schorpioen is een waterteken. Het staat bekend om mysterie, transformatie diepgaande emoties, de onderwereld, alchemie, spiritualiteit en duisternis. Schorpioenen zullen je niet snel het achterste van hun tong laten zien, kunnen jaloers zijn maar ook heel loyaal. Een Schorpioen is voor zijn of haar omgeving vaak een raadsel. Wil je meer weten over Schorpioen en hoe je de Schorpioenenergie kunt ondersteunen? Hier lees je er alles over.

Venus in Schorpioen: dit voel jij ervan

Wanneer Venus in Schorpioen staat, worden de energieën van het sterrenbeeld en de planeet gecombineerd en versterkt. De focus ligt op je innerlijke belevingswereld en je zult waarschijnlijk je liefdesleven intern intenser beleven.

Een duik in de onderwereld: transformeer je liefdesleven

Je kunt de energie van Venus in Schorpioen gebruiken om diep in je sensuele leven duiken. Daarnaast kun je ook in jouw ‘onderwereld’, onderbewuste of schaduwwereld duiken en de typische onderwerpen van Venus (schoonheid, liefde en overvloed) onder de loep nemen dankzij de energie van Schorpioen. Misschien zijn er onderwerpen of problemen in je liefdesleven die je kunt transformeren. Schorpioen is een meester in transformatie en alchemie. Het is nu dus de perfecte tijd om jouw liefdesleven of werkleven te transformeren!

Op liefdesgebied kun je je bijvoorbeeld afvragen:

De invloed op relaties

De energie van Venus in Schorpioen kan je liefdesleven intenser maken: op een positieve maar ook op een negatieve manier. Je kunt intense jaloezie óf een diepgaande connectie en sensualiteit voelen, of allebei. Het is net hoe je de energie inzet.

Wanneer je je gevoelens intern beleeft tijdens deze periode en niet deelt met je partner, dan kun je een soort duistere snelkookpan van emoties worden. Je kunt intense jaloezie en veel innerlijke onzekerheid voelen. De duistere, ‘prikkende’ kant van Schorpioen kan naar boven komen en ervoor zorgen dat je stiekem en gemeen wordt naar je partner of dates toe. Je kunt ook obsessief worden en bezitterigheid voelen. Wees waakzaam hiervoor.

Wanneer je de intense muren niet zo sterk hebt opgetrokken en goed communiceert met je partner of dates, dan kunnen de sensuele en erotische energieën van Schorpioen aangewakkerd worden. Dan kan je relatie of liefdesleven opeens zeer erotisch of sensueel worden. Passie en volledige overgave zijn ontzettend belangrijk voor Schorpioen. Je kunt je voorstellen dat het intense voelen dankzij deze energie goed van pas kan komen… Dit is het perfecte moment om bewuste en spirituele seks te bestuderen.

Je kunt daarnaast een sterke drang voelen om je intens te verbinden met iemand, tot op zielsniveau. Je kunt de behoefte hebben om meer emotionele intimiteit en loyaliteit te creëren.

Mars in Kreeft en Venus in Schorpioen

De energie van Venus in Schorpioen en de energie van Mars in Kreeft op dit moment (tot 1 november) is een bijzondere combinatie. Emoties zijn op dit moment enorm belangrijk en er is veel emotionele intensiteit. Kreeft en Schorpioen zijn allebei tekens die intens voelen en soms de neiging hebben om emoties op te kroppen óf om er juist constructief mee om te gaan. Wees je daarom ervan bewust dat je je emoties duidelijk uitspreekt, vooral in je liefdesleven.

Venus en Mars zijn namelijk echte liefdesplaneten; Mars staat voor de mannelijke energie in relaties en Venus voor vrouwelijke energie. Je kunt obsessief of jaloers worden of juist een diepe verbinding aangaan met je partner of de persoon waarmee je aan het daten bent. Dit is dus hét moment om emotionele intensiteit te voelen en dit te delen. Wanneer je dit doet gebruik je de astrologische liefdesenergie optimaal.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ontrafel de geheimen van jouw leven
Bekijk deze cursus

Lees verder over de astrologische energie van oktober 2024:

Deel dit artikel online
Lisa Ensing
Lisa Ensing

Als freelance redacteur, beeldredacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Waarom doe ik zo?
€ 20,00

Waarom doe ik zo?

Robert Jackman

Tem je triggers en begrijp je impulsieve reacties beter met de inzichten die Robert Jackman in ‘Waarom doe ik zo?’ geeft.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?