Astrologie

Schorpioenseizoen (23 oktober – 21 november 2024): Dit merk jij van deze astrologische energie

Door Lisa Ensing
Schorpioenseizoen (23 oktober – 21 november 2024): Dit merk jij van deze astrologische energie

“Bereid je voor op mysterie, intense emoties en het meest mystieke seizoen van het jaar: het Schorpioenseizoen start woensdag 23 oktober,” zegt Lisa Ensing. Wat ga jij voelen van deze astrologische energie? Je leest het in dit artikel.

Je gaat waarschijnlijk door een transformerende periode en neemt een duik in jouw onderwereld.

De energie van Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Het meest mysterieuze en spirituele teken van de dierenriem wekt bij sommige mensen nogal wat weerstand op. Yasmin Boland, auteur van Leven met de sterren schrijft dat sommige mensen zich soms zelfs verontschuldigen voor het feit dat ze Schorpioen zijn. Dit is nergens voor nodig, ondanks de scherpe ‘angel’ van Schorpioen.

Mensen met veel Schorpioenenergie in hun geboortehoroscoop houden langer een wrok vast dan mensen met andere tekens en ze kunnen ook jaloers en weinig loslaten over hun diepe emotionele gevoelens. Dit teken is echter ook erg loyaal, heeft veel vastberadenheid, doorzettingsvermogen, intuïtie en emotionele diepgang, kan geheimen goed bewaren én staat natuurlijk bekend om de enorme passie en sensualiteit.

Wat voel jij van het Schorpioenseizoen?

De zon staat in de astrologische dierenriem in Schorpioen van 23 oktober tot 21 november. Tijdens deze periode voelt de atmosfeer vaak dieper, mysterieuzer en is het geladen met krachtige emoties. De kans is groot dat je hier veel van gaat voelen.

Het Schorpioenseizoen is het meest mystieke seizoen van het jaar. De vallende bladeren, de opkomende duistere/donkere dagen en natuurlijk Samhain en Halloween en Allerzielen dragen hieraan bij. Wees dus niet verbaasd als je opeens zin krijgt om in diepe, spirituele onderwerpen te duiken. Esoterie, het occulte, het universum, entiteiten: alles in deze mystieke hoek kan jouw aandacht trekken deze weken.

Transformerende periode

Je gaat waarschijnlijk door een transformerende periode en neemt een duik in jouw onderwereld. Dit komt omdat Schorpioen bekend staat als alchemistisch teken. Daarnaast is Pluto de planeet die bij Schorpioen hoort. Pluto staat ook voor transformaties en is de planeet van de onderwereld. Bereid je dus voor op ontmoetingen met je onderbewuste. Dingen die je op dit moment mag transformeren en waar je in mag groeien zullen in je leven verschijnen. Neem dus de tijd voor introspectie en vraag je af wat jij nog loslaten.

Schorpioen is daarnaast ook hét teken dat goed is in schaduwwerk. Wees dan ook niet verbaasd wanneer je schaduwen opeens in het licht worden gezet in deze periode.

Emoties voelen intens aan

Emoties kunnen verder intenser aanvoelen. Vooral in combinatie met Venus die ook in Schorpioen staat en Mars in Kreeft. Al deze waterenergie zorgt ervoor dat je een diepe duik in je emoties neemt. Reageer niet teveel vanuit je emoties.

Al deze Schorpioenenergie kan ook intense passie en sensualiteit brengen. Misschien voel je de neiging om spirituele of bewuste seks te onderzoeken of duik je in tantra.

Energetische schoonmaak

Schorpioen houdt van orde en netheid. De Schorpioenenergie van deze maand ondersteunt dus een grote schoonmaak. Dit is ook helemaal in lijn met de herfstenergie welke voor loslaten staat. Je kunt je huis eerst een grondige opruim- en schoonmaakbeurt geven. Doe dan ook gelijk een spirituele opruiming van je huis; dit is iets anders dan spirituele reinigingIn dit artikel lees je hoe je je huis een alchemistische spirituele opruimbeurt geeft.

Ben jij deze periode geboren en is jouw sterrenbeeld Schorpioen? Lees dan deze tips om goed voor jezelf te zorgen. Wil je meer tips om spiritueel te groeien deze herfstperiode? In dit artikel vind je 20 tips.

Het kleine e-boekje voor Schorpioen

Het kleine e-boekje voor Schorpioen

  • Wil je meer weten over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en hoe belangrijk astrologie daarbij kan zijn? Bestel nu Het kleine boekje voor Schorpioen voor € 7,49!
Bestel e-book

Gids voor schaduwwerk

Gids voor schaduwwerk

Wil jij in de flow van de astrologische energie meevaren deze periode? Gids voor schaduwwerk neemt je mee op reis in jouw onderbewuste wereld en schijnt licht op jouw schaduw.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de eigenschappen van Schorpioen:

Deel dit artikel online
Lisa Ensing
Lisa Ensing

Als freelance redacteur, beeldredacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Waarom doe ik zo?
€ 20,00

Waarom doe ik zo?

Robert Jackman

Tem je triggers en begrijp je impulsieve reacties beter met de inzichten die Robert Jackman in ‘Waarom doe ik zo?’ geeft.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?