Lessen voor de ziel: zo creëer je een paradijs op aarde en vermijd je incarnatie-spijt
Door Wendy GillissenJij kunt zelf een paradijs op aarde creëren, óók in deze zware tijden. Daar is psycholoog en regressietherapeut Wendy Gillissen van overtuigd. Ontdek hoe jij je eigen wereld van liefde en licht manifesteert – en ondertussen belangrijke zielslessen leert. “Resoneer je mee op lage vibraties van anderen of schep jij je eigen geluk? Je bent vrij om te kiezen!”
Wanneer je hoogsensitief bent en de aarde als een kille, harde plek ervaart, ben je gefocust op dat deel van de mensheid dat inderdaad een kille, harde realiteit neerzet. Maar dat is niet de realiteit.
Incarnatie-spijt
De aarde is een plek van tegenstellingen. Je hebt hier alles naast elkaar: van het zuiverste en hoogste tot het laagste en zwaarste. Polariteiten kunnen hier gemanifesteerd worden van het puurste wit tot het diepste zwart. Daarom is het een populaire bestemming voor vele zielen. Het schijnt zelfs dat ze staan te trappelen om nog een leven op aarde te hebben.
Dat zou je niet denken als je verhalen van sensitieve mensen hoort! Wanneer je eenmaal incarneert, kom je onmiddellijk uitdagingen tegen. Dan ligt incarnatie-spijt op de loer. “Dat valt tegen. Waarom ben ik hier? Ik was toch al een verlichte ziel?” Maar meesters die al hun lessen hebben geleerd, incarneren doorgaans niet meer in een fysiek lichaam. Zij werken vanuit andere dimensies.
Lesmateriaal voor de ziel
Meesters-in-wording hebben – hoe wijs ze al zijn en hoeveel mooie dingen ze ook komen neerzetten – meestal nog wel wat materiaal in hun lespakket. Daarom komen ze ook op aarde: er ligt nog een uitdaging op hun pad. Ze leren bijvoorbeeld omgaan met het feit dat op aarde ook ‘het kwaad’ bestaat. En met het feit dat lijden een plek heeft in het incarnatieproces.
Hoe ga je daarmee om? Hoe zorg je ervoor dat je anderen inspireert met je aanwezigheid zonder dat je in hun lijden verstrikt raakt? Of zonder dat jouw frequentie verlaagt? En hoe kun je vreugde, overvloed en geluk manifesteren, terwijl alle graden van bewustzijn op aarde aanwezig zijn, ook de laagste? Dat zijn lessen voor gevorderden.
Jij bent een creator
Wanneer je hoogsensitief bent en de aarde als een kille, harde plek ervaart, ben je gefocust op dat deel van de mensheid en maatschappij dat inderdaad een kille, harde realiteit neerzet. Maar dat is niet de realiteit. Dat is hun creatie. Daar hoef jij niet in mee te gaan. Jij ben een creator. Jij kunt ervoor kiezen je eigen realiteit van het paradijs op aarde te manifesteren.
Een van de grote prestaties van een meester-in-wording is: je ziet de creatie van anderen voor wat het is – één, weliswaar collectieve creatie – en je manifesteert je eigen wereld. Je laat je niet afleiden en gek maken door een collectieve creatie van hardheid, kilte of zelfs wreedheid, maar manifesteert vanuit liefde, assertiviteit en empowerment je eigen wereld van vreugde, tolerantie, harmonie en licht.
Wat wil je wél ervaren?
Voor sommigen lijkt dit een onmogelijke opgave. Ze staren zich blind op de ellende in de wereld. Maar deze ellende is lesmateriaal voor de ziel. Uit onvrede met het gegeven dat sommige zielen nog een wake-up call nodig hebben (en de pijn van mis-creatie ervaren), kun je zelf op die lage vibratie blijven hangen. Maar dat hoeft niet. Je kunt ze in liefde loslaten, bijstaan waar het kan, loslaten waar het moet. Je kunt ervoor kiezen een passende realiteit voor jezelf te creëren.
Hoe? Door steeds weer je eigen frequentie neer te zetten in plaats van mee te gaan in de lage frequenties die worden uitgestrooid. Door de media, door klaag- en griezelverhalen, door ellende en beperkende overtuigingen en laagfrequente (mis)creaties van anderen. Kies elke keer voor wat je wél wilt ervaren. Wees je hoogste, beste, leukste zelf. Straal de vreugde van je ziel uit. Kijk naar iedereen door de ogen van liefde, maar blijf wel je onderscheidingsvermogen gebruiken. We zitten tenslotte niet in de Efteling…
Het verhaal over de lekke band
Twee vrouwen fietsen naar de binnenstad en krijgen een lekke band. De een is al chagrijnig door nare verhalen over schaarste en armoede in de media. “Zie je wel, dat kan er ook nog wel bij.’’ Ze kiest ervoor om naar de dichtstbijzijnde grote commerciële fietsenwinkel te gaan. Die blijkt dicht. Pech op pech. En dan gaat het ook nog regenen. “Alles gaat ook altijd mis.’’ Nors tuurt ze de grijze natte wereld in. Voorbijgangers blikken onvriendelijk terug en schieten niet te hulp. En dan rijdt er ook nog een auto door een plas water – kletsnatte benen zijn het gevolg. “Wat een rotdag. De wereld is een nare plek. Niemand geeft om elkaar.”
De andere fietser gaat de wereld in met een gevoel van optimisme en levensvreugde. “Gaat het regenen? Dan neem ik mijn leukste paraplu mee.” Ook zij krijgt een lekke band. Dat is een gedoetje. Maar op intuïtie klopt ze aan bij een kleine fietsenmaker die ze toevallig tegenkomt, omdat ze de leukste route door de stad had gekozen. Hij ziet het meteen: de band is niet het probleem, maar het ventiel! In een handomdraai zet hij er een nieuwe op. “Wat lief! Dank u wel! Wat ben ik u schuldig?” “Niets hoor, mevrouw,” zegt de fietsenmaker. Wat een aardige man. Dus bedankt ze hem met een stralende glimlach. Ze zal al haar vrienden attent maken op deze winkel. Iedereen blij! Ze besluit de route door de polder te nemen in plaats van door de stad en eenmaal daar breekt de zon door. Wat een fijne dag!
Schep je eigen geluk
Dit simpele voorbeeld laat zien hoe dezelfde wereld door twee mensen totaal verschillend ervaren kan worden. Het ongeluk kan in een klein hoekje zitten, maar het geluk zit dat ook. Focus steeds weer op wat goed voelt, hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt voor je rationele brein. Dan brengt je intuïtie, je innerlijke TomTom of het navigatiesysteem van de ziel jou door het doolhof van (mis)creaties van anderen naar wat jij wilt manifesteren: een fijne wereld waar je van buitenkans naar gelukkige ‘toevalstreffer’ gaat.
Toeval bestaat natuurlijk niet, maar je kunt wel kiezen voor wat jou toevalt! Waar kies je voor? Mee resoneren op lage vibraties van anderen of het scheppen van je eigen geluk? Je bent vrij om te kiezen!
Oude programma’s transformeren
Natuurlijk moeten we het nog even over dat lesmateriaal hebben. Dat wat er nog in ons rugzakje zat toen we als oude zielen gingen incarneren: “Nog een keertje dan.” Dat kunnen precies de lessen zijn die je nodig hebt om te begrijpen hoe dit proces werkt. Het kan om negatieve programma’s van vroeger gaan: een vader die je van kinds af aan voorhield dat “zo’n teer zieltje als jij het nooit gaat redden in deze harde, kille wereld. Voor niets gaat de zon op.”
Nou, zodra jij je bewust wordt van die programma’s, kunnen ze er gewoon uit! Je kunt ze onderzoeken, zien voor wat ze zijn (slechts programma’s), loslaten en transformeren. Je kunt ze vervangen door programma’s die je wél dienen. En dan ervaar je dat niet alleen de zon voor niets opgaat… het geluk ligt ook op straat! Een gouden buitenkans ligt achter elke bocht in de weg voor je klaar. Als je maar op de juiste frequentie zit. Dan creëer je het paradijs op aarde en inspireer je anderen om hetzelfde te doen.
Een nieuwe aarde
Ben je er klaar voor om jouw paradijs te creëren? Dan is Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle echt wat voor jou. Tolle: "Als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert."
Lees ook deze artikelen van Wendy Gillissen:
Astrologie: dit zegt je maanteken over jouw gevoelsleven en onderbewuste
Synchroniciteit & signalen van je ziel: 3 manieren waarop je ziel met je communiceert
Tips van een psycholoog: zo herken je een partner met het Peter Pan-syndroom (en dit kun je het best doen!)
drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.