Soms kom je van die recepten tegen die je meteen wilt uitproberen. Gistermiddag overkwam me dat en gisteravond at ik daarom een heerlijke pizza zonder tarwe. Dit recept komt uit het boek Good food van Laurianne Ruhe. Deze pizza is lactosevrij als je hele oude kaas gebruikt (ik koop bijvoorbeeld Old Amsterdam kaas. Door de lange rijping is de lactose eruit gerijpt). Er zit sowieso geen tarwe in en je kunt de pizza ook glutenvrij maken als je in plaats van de havermout een vervangende meel gebruikt, zoals boekweitmeel.
Ingrediënten
2 personen – bereidingstijd 1 uur
Bodem
- 250 gram havermout
- 2 eetlepels boekweitmeel
- 2 eieren
- 200 ml water
Topping
De topping kun je maken zoals jij belieft! Maak een pizza hawaï, pizza met salami, quattro stagioni of elke andere lekkere smaak. Ik maakte de pizza met:
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 courgette
- half blikje artisjokharten
- half potje gesneden zwarte olijven
- half bakje champignons
- beetje geraspte Old Amsterdam kaas (te koop als blok in de Supermarkt)
- naar smaak oregano, zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak als eerste de bodem. Mix het boekweitmeel, de havermout, de 2 eieren en het water in een kom. Doe dit met keukenmachine of staafmixer. Het beslag wordt heel plakkerig dus in een blender zal het niet goed mengen. Rol het beslag uit op een bakplaat (denk je eraan om wat olie op de plaat te smeren? dan bakt het niet aan) of op bakpapier. Dun is het lekkerst, dan wordt ‘ie een beetje knapperig. Zet de pizzabodem 10 minuten in de oven om hem vast voor te bakken. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg deze met de tomatenpuree, kaas en alle ingrediënten die jij erop wilt doen. Doe de pizza vervolgens nog een half uur in de oven op 180 graden. Eet smakelijk!
Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.
Wat een heerlijk recept! Is het ook geschikt voor een koolhydraat armdieet ?Hoeveel HD bevat dit recept ??
Ik bedoel : hoeveel koolhydraten bevat dit recept ?