Bewustzijn

Hoe ga je om met familieleden en vrienden die altijd een mening over jou hebben?

Door Maureen St. Germain
Hoe ga je om met familieleden en vrienden die altijd een mening over jou hebben?

Maak je regelmatig mee dat vrienden of familie jou en je opvattingen belachelijk maken of afkraken? Maureen St. Germain, auteur van Ontwaken in 5D, deelt in dit artikel enkele adviezen hoe je hiermee kunt omgaan. Tip nr. 1: “Maak als eerste de grap over jezelf. Zo is er geen lol meer aan voor de mensen die anderen graag kleineren.”

Veel mensen voelen de drang om bevestiging buiten zichzelf te zoeken, omdat ze hun eigen kracht nog niet hebben gevonden.

Lachen om jezelf

Lach als eerste om jezelf. Maak als eerste de grap over jezelf. Op die manier doen de mensen die anderen graag kleineren, het niet. Je hebt hun verlangen weggenomen om jou te plagen of om jou slecht te laten overkomen. Er is geen lol meer voor ze aan als jij het met ze eens bent.

Als jij het eerst zegt, dan moeten ze het wel met je eens zijn. En ze willen het waarschijnlijk nergens met je over eens zijn! Als het ze lukt om toch als eerste iets te zeggen, dan ben jij het helemaal met ze eens en maak je het nog erger. Maak er zoiets groots van dat het grappig wordt. Overdrijven is een vorm van humor en zo krijg je de kans om jezelf uit te lachen, net als de rest.

Nieuwsgierig en bang

Misschien word je wel voor gek verklaard. Soms zijn familieleden en vrienden juist gek. Je kunt lachen en zeggen: ‘Ik! En jij dan?’ Als ze je proberen te overtuigen dat zij niet gek zijn, lach dan nog een keer en zeg: ‘Iedereen gedraagt zich soms weleens een beetje gek.’ Vergroot je kracht door te zeggen dat er genoeg onderzoek is gedaan naar waarom mensen niet zelf kunnen nadenken en zich soms een beetje onbezonnen gedragen.

Veel mensen voelen de drang om bevestiging buiten zichzelf te zoeken, omdat ze hun eigen kracht nog niet hebben gevonden. Iemand die anderen wil kleineren, zoekt naar een manier om zijn eigen ideeën en opvattingen te bevestigen. Misschien voel jij die drang ook wel.

De mensen die jou willen kleineren, hebben misschien iets van jouw ideeën opgevangen. Ze zijn nieuwsgierig, maar er nog niet klaar voor om overtuigd te worden. Ze willen dat je gelijk hebt en zijn tegelijkertijd bang dat je gelijk hebt. Wacht tot ze het er nog een keer over hebben en ga dan de discussie aan en stel jezelf open.

Ruimte om het oneens te zijn

Als mensen voor de eerste keer naar ‘alternatieve zaken’ informeren, zijn ze nieuwsgierig en staan ze open voor het idee. De tweede keer dat ze ernaar vragen, hebben ze ook hun hart ervoor opengesteld (zonder te oordelen) en kunnen ze je informatie ontvangen. Wees voorzichtig, doe het rustig aan en wees grappig en aardig.

Ze willen in iets geloven, maar ze willen dat een autoriteit ‘van buiten’ ze vertelt wat ze moeten geloven. Ze kennen jou, dus jij kunt die persoon niet zijn! Maar je kunt daar wel verandering in brengen. Door ze een kans te geven, geef je ze de kracht om te kiezen. Hoe kun je dit doen? Weet dat ze mogen geloven wat ze willen geloven. Als ze jou en jouw opvattingen uitdagen, kun je zeggen: ‘Ik verdedig jouw recht om te geloven wat je wilt, zolang je wilt.’ Hiermee geef je ze vertrouwen en ruimte om te groeien en te veranderen. Je vertelt zo ook dat wanneer (niet als) ze van gedachten veranderen, je ze dan ook steunt.

Indien nodig kun je eraan toevoegen: ‘Ik hoop dat jij hetzelfde voor mij doet.’ Meestal is dat niet nodig. Als iemand verwacht dat je iets meer doet, kun je zeggen: ‘Ik begrijp waarom je dat vindt of zegt, of wilt… maar ik heb dit besloten.’ Geef de ander het recht van spreken, pas dan geef je ze de kans om het niet met je eens te zijn.

Kun je kritisch denken?

De meeste mensen willen dat anderen het met ze eens zijn. Ze begrijpen niet dat dit ook kan betekenen dat ze uit hun kracht zijn gestapt. Veel mensen kunnen niet hun eigen mening vormen, omdat ze niet hebben geleerd hoe ze kritisch kunnen denken. Bij alle vormen van wetenschap wordt er geleerd om kritisch te denken, maar bij de kunsten niet. Dus als je ervaart dat anderen niet zien wat jij ziet, komt dat soms omdat zij niet hebben geleerd op zo’n manier na te denken dat ze hun eigen conclusies kunnen trekken. Ze vertrouwen op anderen, het nieuws en de autoriteiten om ze informatie te verschaffen.

De overgang naar 5D

Hoe kun je ‘winnen’ van je tegenstanders in 5D? Je hoopt dat ze herstellen. Je hoopt dat ze op de een of andere manier herstellen als jij wint. Als je verliest, herstel je daar gemakkelijk van. Je ‘claimt’ door middel van manifestatie: ‘Ik ben zo blij dat alles goed uitpakte. Ik ben zo dankbaar dat het drama een happy end had!’ Je hoeft niet te weten wat dat precies inhoudt. Je ziet alles simpelweg tot een goed einde komen. Je kunt ook tegen het universum zeggen: ‘Het mag nu voorbij zijn. Er mag nu een einde komen aan al het drama. Ik ben zo dankbaar dat alles is goed gekomen!’

Geschreven door Maureen St. Germain.

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

In Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Maureen St. Germain
Maureen St. Germain

Maureen J. St. Germain is een internationaal erkend leraar, intuïtieve gids en expert op het gebied van de mystieke en heilige tradities. Ze maakt diepe spirituele wijsheid toegankelijk en ze helpt mensen over de hele wereld bij hun spiritueel ontwaken.

Reactie
  1. Hanna Z 2 februari 2024 - 12:22
    Reply

    Beste Maureen, Bedankt voor je artikel. Ik ben het met je eens: mensen die bevestiging van buiten blijven zoeken hebben de kracht in zichzelf nog niet gevonden. Maar je eerste tip stuit me wel tegen de borst. Waarom zou je jezelf moeten uitlachen? Waarom moet je jezelf voor gek zetten om te voorkomen dat anderen dat doen? Ik zie dat als aanpassing/coping aan/met de negativiteit van buiten. Ik ga mezelf niet uitlachen, want zo pas ik me aan aan de negativiteit van anderen. Anderen kunnen zicht beter aanpassen aan mijn kracht, zelfvertrouwen en positiviteit, in plaats van andersom. Met vriendelijke groet, Hanna

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid
€ 20,00

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

Anne Fleck

'De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid' van Dr Anne Fleck geeft je meer energie door de kracht van voeding en leefstijl.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?